Filet mignon

552

Mușchiul de vită (mușchiulețul, ca să fiu mai precis) are două capete, unul mai gros și bulbucat și unul subțire, conic. Nu comic, conic. Întrucât mușchiulețul se vinde în bucată întreagă și toată lumea vrea să vândă ori să cumpere bucățile mai groase și mai rotunde de la începutul său, capătul mai subțire sfârșește de multe ori în diverse „tigăi picante”, alături de legume mai mult sau mai puțin congelate. Ceea ce nu-i neapărat greșit. Se poate și mai bine. Pentru că francezii nu au fost niciodată „pe spate” după tigăile picante și ideea de fusion, au inventat filet mignon, o tăietură care-i la fel de sexy pe cât te-ai aștepta să fie când îi auzi numele. Cum poți găti filet mignon repede și bine? Simplu:

Presară puțină sare de mare peste bucățile de carne tăiate la grosimea de 2 cm. Taie în două, transversal, o căpățână de usturoi. Așază usturoiul cu tăietura în jos într-o tigaie în care ai pus două linguri de ulei. Între timp, frige carnea câte un minut pe fiecare parte, pe un grătar bine încins sau într-o tigaie, cu foarte puțin ulei.

filet mignon

 Transferă carnea în tigaia cu ulei aromat cu usturoi. Pune câteva rămurele de cimbru în tigaie.

filet mignon

Pune două linguri de unt în tigaie și îmbăiază bine bucățile de carne. Toată acțiunea asta nu durează mai mult de trei minute. Carnea e fragedă și nu are nevoie de mult timp de gătire. filet mignon

 Scoate carnea pe o farfurie caldă.

filet mignon

Lasă sosul să mai scadă două minte pe foc iute. Pune în tigaie 30 de mililitri de brandy sau rom de bună calitate. Dă-i foc cu o brichetă. Stai liniștit, se va stinge repede. Ai grijă doar să nu fii pe lângă perdele sau sub detectorul de fum. Servește carnea acoperită de sos aromat. filet mignon

 Morcovii sotați și sparanghelul pot fi o garnitură bună. Să fii sănătos.

sparanghel

Join the Conversation

  1. foarte buna!!!!!

  2. Cand vine faza de „dat foc” e bine sa nu fii nici sub o hota din aia de apartament :). Nu de alta dar o sa ai si subtile arome de filtru de hota ars :).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close