Coșulețe cu brânză și gem – idee de aperitiv

623

Pentru cei care sunt în căutarea unor aperitive pentru noaptea dintre ani, și nu numai, m-am gândit să vă propun un fel de apretiv. Niște coșulețe umplute cu brânză Brie, gem de caise și smochine, nuci și niște rozmarin. Se pregătesc tare ușor, doar să ai totul la îndemână, de asemenea durează un maxim 30 de minute pregătirea și coacerea acestora. Aceste coșulețe merg tare bine lângă un pahar de șampanie, mai ales că brânza Brie face casă bună cu gemul de smochine și de caise. Pentru pofticioși și curioși, avem ingredientele și metoda de preparare mai jos. Spor la gătit! 

Ingrediente pentru coșulețele cu brânză:

  • 200 g brânză Brie
  • 275 g aluat patiserie proaspăt (foitaj)
  • Gem de smochine și de caise
  • Nuci
  • 1 crenguță de rozmarin
ingredient pentru coșulețe cu brânză

Metoda de preparare coșulețe cu brânză

Pentru început am avut nevoie de o tavă pentru copt brioșe. Aici voi pune coșulețele. Am uns cu puțin ulei fiecare formă de brioșă din tavă. 

Am întins aluatul și l-am tăiat în 12 bucăți (pătrățele și dreptunghiuri, cum am putut mai bine). Apoi care am așezat bucățile de aluat în tavă, ca niște coșulețe, ca să aibă loc să fie umplute. 

pregătire coșulețe
formare coșulețe

Brânza am tăiat-o bucățele mai mici, după cu se poate vedea în poză. 

Acum a venit rândul coșulețelor să fie umplute. Am pus la baza acestora o jumătate de linguriță de gem smochine, in fiecare coșuleț, după care am pus bucățile de brânză (câte 2 bucăți în fiecare coș), 2-3 sâmburi de nucă, niște frunze de rozmarin și o altă jumătate de linguriță din gemul de caise. 

Am încercat să nu pun gemul foarte pe marginea coșulețelor, ca să nu de-a pe afară și să se lipească aluatul de forma de copt.  

feller brânză
montare coșulețe cu brânză
pregătire coșulețe pentru copt

Odată montate coșulețele, le-am copt la cuptorul preîncălzit, la 200℃ timp de 20 de minute, iar în ultimele 3 minute am dat drumul la ventilație. 

Am scos imediat coșulețele din tavă și le-am pus pe un grătar de răcire, le-am mai stropit cu niște miere de albine și adițional am adăugat niște frunze de rozmarin.

finalizare coșulețe
coșulețe cu brânză

Servire coșulețe cu brânză

Le-am servit călduțe, dar și reci. Mi-au plăcut ambele variante, sunt foarte gustoase și inedite, merg foarte bine împreună cu un pahar de șampanie. 

servirea coșulețe cu brânză

Vă doresc un an nou plin de inspirație, 

Ioana

Alte idei de aperitive găsiți și aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close