Inimioare desert – o idee rafinată pentru noaptea dintre ani

420

După toate bunătățile pe care le-ați pregătit pentru Crăciun, urmează să gândiți încă un meniu și nu unul simplu, pentru că masa de Revelion nu trebuie să fie plictisitoare. Convinsă fiind că v-au rămas resturi de prăjituri, astăzi vă arăt cum se fac aceste inimioare desert…din rămășițe. Da, da, ați auzit bine. Din rămășițe puteți să faceți ceva spectaculos și iată cum nu risipim mâncarea.

Ingrediente pentru inimioare desert:

 • Resturi de blaturi/prăjitură (am folosit un blat cu diametrul de 18 cm)
 • 250 gr mascarpone
 • 100 gr zahăr pudră
 • 400 gr ciocolată albă
 • Dulceață (opțional)

Forma de silicon – poate să fie orice formă și se găsește în comerț la magazinele cu produse pentru cofetărie/patiserie sau online.

Ingrediente inimioare desert

Rețeta pentru blatul de cacao o găsiți aici, nu o mai scriu încă odată. Dar dacă aveți rămășițe de la prăjiturile făcute pentru Crăciun, puteți să le folosiți pe acelea. 

Eu am folosit rămășițele de blat de la un tort. Blatul poate să reziste în siguranță și 3 zile, dacă este acoperit cu folie alimentară și ținut într-un loc rece. Am sfărâmițat blatul cu mâna.

Blat desert

Într-un bol am amestecat mascarpone cu zahărul pudră, iar aceasta va fi crema care va lega blatul sfărâmițat și va fi umplutura inimioarelor. Dacă rămășițele de prăjitură sunt cu cremă, folosiți mai puțin mascarpone (sau crema de brânză, ciocolata topită etc). Am amestecat crema cu blatul, obținând o compoziție legată.

Blat inimioare desert
Blat Inimioare desert

Am acoperit bolul cu folie și l-am băgat la frigider, să se întărească puțin această compoziție.

Între timp am topit ciocolata albă, pe baie de aburi.

Am luat forma de silicon, iar cu o linguriță am turnat ciocolată în fiecare inimioară, pe care am întins-o și pe pereții formei.

Formă inimioare desert

După acest pas, am băgat forma la frigider, ca ciocolata să se întărească. Nu durează mult, câteva minute.

Următorul pas a fost să umplu inimile cu compoziția de blat și dulceață. Am luat cu lingura o cantitate din amestecul de blat, iar cu degetele am presat-o ușor în forme. Apoi am făcut o adâncitură în care am pus dulceața de căpșuni. Se poate omite acest pas sau se poate pune caramel, ciocolata topita, bucăți de fructe. 

Inimioare desert

Apoi am pus din nou ciocolată alb, ca să sigilez inimioarele și din nou cu forma la frigider, ca să se întărească ciocolata.

Se pot decora după bunul plac sau se pot lăsa simple, nedecorate. Sunt convinsă că vor arăta minunat lângă un pahar de șampanie, iar musafirii voștri vor fi plăcut surprinși de delicatețea acestui desert.

Inimioare desert - poza dinală

Urări și speranțe pentru Anul Nou

Sărbători frumoase alături de cei dragi, iar Anul Nou să vă aducă multă înțelepciune și putere să treceți peste orice. La mulți ani!

Larisa

Alte rețete pentru deserturi festive găsiți aici!

Join the Conversation

 1. Molnar-Kovacs Viorica says:

  Multumesc.
  Anul nou bate la usa,
  Raul faca-se cenusa,
  Bucurii si sanatate,
  Domnul sa va dea de toate.
  Si cand nici nu va ganditi,
  Sa fiti si mai fericiti!
  La multi ani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close