O porţie de mămăliguţă lângă o tocăniţă sau ciuperci preparate rapid este mereu binevenită şi apreciată, mai ales în zilele friguroase de iarnă. Nimic extravagant, ci simplu, delicios şi cu iz de nostalgie. Îmi pregătesc des o crăticioară de mămăliguță, cu mălai adus de acasă și mai nou îmi place să adaug unt pentru o textură mai cremoasă și ierburi aromatice. Parcă nici nu-mi mai trebuie altceva, dar nu pot rezista nici ciupercilor.
Ingrediente
150gr mălai, sare, 50 gr unt, jumătate de legătură cimbru proaspăt
500gr ciuperci, 30gr unt, 2 căţei de usturoi, 2 fire rozmarin proaspăt, jumătate de legătură cimbru proaspăt, sare, piper
Ciupercile se taie în jumătăți și sferturi. Se rumenesc într-o tigaie încinsă, fără unt sau ulei, până își elimină apa. Aceasta se îndepărtează. Se adaugă untul și usturoiul tocat mărunt și se rumenesc încă 5 minute. Se pun rozmarinul și cimbrul tocate mărunt și se condimentează cu sare și piper. Ciupercile sunt gata când au căpătat o culoare aurie.
În 550 ml de apă clocotită cu sare, se adaugă mălaiul în ploaie, amestecând continuu timp de 10 minute la foc mic. Se mai adaugă apă în funcție de consistența preferată. Se adaugă untul şi cimbrul tăiat fin, se amestecă şi se ia de pe foc.
Mămăliguţa caldă se serveşte imediat cu ciupercile aromate.
Text&Foto: Lia Ștefan
Perfect! Retetele simple si rapide sunt preferatele mele.
Delicioasa reteta! Am pregatit-o pentru cina si a fost super gustoasa si aromata!
Mulțumesc, mă bucur că v-a plăcut :)
Very good recipes! I’m going to try some soon. Thanks for sharing. Both food and photos looks amazing. Greetings from Italy