M-am tot interesat de varza de Bruxelles și încă n-am găsit destule dovezi care să mă convingă că-i fix de acolo și nu din altă parte. Nici măcar nu-i important de unde vine, important e că-i bună de mâncat (cu ocazia cercetărilor am descoperit o nouă culme a răbdării, care poate detrona cu succes număratul firelor de păr de pe cap cu mănușa de box pe mână, respectiv să faci sarmale-n varză de bruxelles pentru o nuntă oșenească, la Certeze). Acum câteva zile am făcut pui cu varză de Bruxelles. Mi-a plăcut. Am folisit piapt de pui, pe care l-am despicat, mentă proaspătă și două mâini de varză.
Am spălat varza, ba am și îndepărtat frunzele care nu s-au lăsat spălate.
Am umplut pieptul de pui cu ciuperci proaspete și l-am condimentat cu sare și piper.
Am pus varza (tăiată-n jumătăți), puiul fixat cu o frigăruie din lemn, un cub de unt (10-12 grame), menta și încă puțină sare, într-o tigaie și apoi pe foc.
După trei-patru minute pe foc iute, am pus în tigaia un păhăruț de vin alb. Apoi am pus tigaia-n cuptorul încins la 200 de grade Celsius. Am ținut-o acolo 12 minute.
Nu stiu cum, dar eu nu ma-mpac nici cum cu varza de Bruxelles. Imi plac la nebunie toate celelalte din familie (varza, conopida, brocolli, etc.), dar asta mi se pare fada si amara… Nu pot si pace.
Altfel, reteta e foarte faina si pe gustul meu – rapida si pe cat de sanatoasa se poate, cu ingrediente simple si la indemana. O s-o incerc dar poate cu ciuperci mici, intregi ori fasole verde si putin usturoi…
Subscriu parerii Dianei despre varza de Bruxelles…
@Diana şi @Cerasela, nu ştiu de unde luaţi voi varza de Bruxelles, deci nu vă contrazic, dar mie îmi place foarte mult, e dulce, e bună rău! Pentru că evit pe cît se poate prăjelile, o gătesc foarte simplu: o fierb în aburi şi presar pe ea parmezan.
Total de acord cu Lucia,e f.buna doar sa o prepari bine!e o combinatie buna cu pui,cred!de incecat!
chiar fiarta doar , niste unt prep. in casa cu sare de mare/simplu si atit de bun!
și mie mi-a ieșit mai degrabă dulce decât amară:).
Ai dreptate cu nunta de la Certeze- acolo nuntile-s de cel putin 700 persoane. Deci…
Mie nu imi place deloc. E mult prea dulce. Stiu ca in Anglia are rang de „mancare nationala”. Belgienii prefera, in schimb, andivele, care sunt amare, intr-adevar. Nu si daca stii cum sa le gatesti.
e buna varza de bruxelles..reteta e pe gustul meu..mersi
Varza de bruxelles e sublima in muulte combinatii. Eu o prefer in combinatii lacto-ovo vegetariene. Din pacate nu am acces la verzisoarele proaspete, pun vreo 15 verze congelate in vas Iena alaturi de spanac, frunze fin tocate de telina, oregano si cimbru,pier, sare, niste fasole verde foarte fina si cateva feliute de morcovi. presar cu ce branza am prin casa, de regula de capra, si pun un ou deasupra.Totul merge la cuptor cca 30 minute. Asa dulceaga devine varza de bruxelles!!NU are insa gustl acela plain, boring sweet, ci savuroasa de-a dreptul si frageda!
Reteta asta e perfecta pentru sotul meu-maare carnivor! Multumesc de postare!
mie imi plac mincarurile dulci in general(si locotenent major…)asa ca varza asta cu bacon si parmezan la cuotor e una dintre mincarile mele preferate(doar ca nu am gasit decit congelata)
Arata bine :)
Adi, daca nu am o tigaie cu maner detasabil, care sa poata fi introdusa la cuptor, merge sa fac transferul din tigaie intr-o tava teflonata? Sau pun totul direct in cuptor, si le las cam 20 minute?
Multumesc anticipat pentru sfat!
sigur.
Adi, de cateva luni am descoperit retetele tale si le urmaresc cu interes, fiind o pretioasa sursa de inspiratie pt mine.
Spune-mi, te rog, la aceasta reteta se poate inlocui pieptul de pui cu piept de rata (am multa carne de rata dar sunt in pana de idei)? Sau este prea tare carnea de rata si nu o sa fie suficient de gatita?
Multumesc!