Meniul meu de săptămâna asta la Camino

612

Îmi place și-mi convine noul meu aranjament cu Camino, acela de a le furniza un meniu de trei feluri în fiecare săptămână (el se schimbă în fiecare Miercuri). E o provocare faină, pentru că mâncarea trebuie să se încadreze într-un preț, să fie realizabilă fără a aglomera bucătăria, să fie realizabilă fără alte investiții. E cel puțin distractiv. Meniul de săptămâna asta conține ciorbă de varză cu fleică, plăcintă cu carne de porc cu garnitură de legume sotate și cheesecake-ul destructurat pe care l-am pus zilele trecute pe blog. Deja-mi bat capul cu meniul de săptămâna viitoare. Chiar, voi ce ați pune într-un meniu de trei feluri, dacă ar fi să primiți o foaie în meniul unui restaurant? Mor de curios!

 

 

Join the Conversation

  1. 1. Supa frantuzeasca de ceapa
    2. Pui Kiev cu o salata sau un mash de legume
    3. Crema de zahar ars/Panna cotta/Piscoturi cu crema ganache

  2. buna dimineata,

    hmmmm, cred ca as vrea sa gasesc intr-un meniu de restaurant ceva mai aparte, avand in vedere ca afara sunt doar 2 grade si ninge.

    mi-ar placea sa incep cu o supa crema de dovleac, cu seminte si cativa stropi de ulei de dovleac, deasupra….

    apoi as pune un muschi de vita, tinut in sos worcesteshire si piper in cinci culori proaspat macinat, si tinut doar cateva minute pe gratar, cu garnitura de sfecla coapta si hrean….

    si ca desert as face o pavlova cu fructe de sezon, posate in vin marsala si condimente de iarna ( anason, scortisoara, cardamom)

    ce zici?
    as putea invita la masa, cativa prieteni?

  3. 1.Minestrone
    2.Peste cu garnitura de ciuperci prajite si sos de usturoi
    3.Tort de nuci cu frisca.

  4. 1 supa crema usoara de legume
    2 paste cu fructe de mare
    3 inghetata de nuci, caramel si lichior

  5. Stefan Iliescu says:

    Pe frigul asta, as merge pe ceva fierbinte.
    Intai o supa crema de cartofi, cu telina si chorizo, apoi un chilli con carne, cu accent pe chilli si cu mult cheddar si un bot de smantana deasupra. La desert as lua niste pere fierte in vin, cu scortisoara si cuisoare, stropite cu un sos din fructe de padure.
    Si cred ca am fugit, stiu un restaurant unde pot sa mananc macar doua din trei, daca tot mi-am facut pofta ca blegul. :)

  6. Eu as realiza un meniu specific omului de la tara pe timp de iarna: ciorba de fasole cu mult leustean odihnita in coaja groasa de piine uscata, sarmalute cu ciuperci si salata de sfecla (coapta nu fiarta) cu hrean, placinta cu mere si nuca. Si un vin negru.

  7. faci studii de piata mai nou?:))))

    acu depinde…majoritatea tin post acu, iar acest lucru este uitat de cei mai multi bloggeri(ca sa nu spun toti).

    si pentru ca e post, as dori mancare de post( nu ca ar fi si sanatoasa)
    1. ciorba de fasole cu bors si mult cimbru
    2. mancare de ardei copti si vinete cu mamaliga si mujdei
    3. placinta taraneasca( sucitura cu aluat acru cu dovleac sau mar)

    alt menu:
    1. ciorba de varza cu mult marar
    2. fasole scazuta( cu morcov) si castraveti murati
    3. un mar

    1. ciorba de cartofi cu bors si leustean
    2. cartofi taranesti( cu ceapa calita si boia dulce) si cu muraturi
    3. grau fiert cu miere.

    mai sunt :)))))

    oricum 3 feluri de mancare pt o singura masa e foarte mult.

    1. Adi Hădean Author says:

      n-a zis nimeni că trebuie să mănânci mai mult decât poți:). cât despre post, la o simplă căutare, vei găsi zeci de rețete pe blogul acesta, rețete pe care le-am pus pentru cei care aleg să țină post. în ceea ce privește restaurantele, după o experiență de zece ani de lucru în, pentru și cu restaurante, pot să-ți spun atât: meniurile de post nu se vând. poate și pentru că postul e, ca rugăciunea, pentru acasă.

    2. cred si io, atata timp, cat o mancare de post la restaurant se face din borcane sau conserve…cine ar manca?!?!?!??? io una, nu!

      crede-ma cei care tin post, stiu retete de post…doar ca uneori esti la cateva sute de km de casa, si e post, ce faci? mananci covrigi? fructe? totusi, e buna o ciorbita calda.

      din 11 propuneri, 3 sunt pentru mancare de post… de luat aminte!

  8. Depinde de restaurant, însă dacă ar fi vorba de Camino, atunci aş pune cam aşa:
    Supă: Cremă de usturoi
    Fel principal: Friptură de vită cu salată rucola stropită cu oţet balsamic, ca garnitură
    Desert: Ciocolată caldă (de casă, nu din plic) cu mentă

  9. As zice sa inceapa cu o supa crema de ciuperci de padure.

    La felul 2 o friptura de porc coapta incet cu glazura de miere si mustar cu boabe si cu garnitura de cartof copt cu smantana si ceapa verde.

    La desert o tarta cu nuca si caramel.

    Saptamana viitoare, probabil joi, ajung in Cluj, asa ca astept cu nerabdare meniul urmator de la Camino.

  10. Ma gandesc la ceva de vara:
    1. Gazpacho de sfecla rosie
    2. Un steak de vitel cu piure de cartofi dulci
    3. Iaurt cu miere

  11. Gabriela Stefanescu says:

    1. supa crema de linte
    2. musaca de cartofi cu vinete, sau cu ardei copti
    3. placinta de dovleac

    1. Gabriela Stefanescu says:

      sau la desert, o baclava

  12. Raluca Allison says:

    – supa crema de praz si cartofi cu garnitura de creveti taiati subtire sau pui afumat cu patrunjel

    – friptura de porc; mash de postarnc si morcov; varza de Bruxelles la cuptor cu sunca afumata

    -tarte tatin cu sos Anglaise

    Ce crezi, este pe gustul Clujenilor?

  13. Gavrila Matild Rakhel says:

    1.supa crema de dovleac copt
    2.muschiulet de porc invelit in prosciutto cu piure de mazare
    3.papanasi fierti
    Pofta buna!!!

  14. Sbingheci Nicoleta says:

    1.Supa crema de cartofi cu praz;2.placinta cu carne de vita invelita in aluat fraged;3.mere caramel(date printr-un aluat,prajite,si apoi se arunca in caramel..se presara susan).

  15. of, atatia oameni prefera cremele, vad ca e la moda gastronomica de mult timp, ca eu tare as manca altceva. de exemplu o supa simpla rosie cu putina afumatura si cu galuste sau cu ce vrei tu ca doar tu esti maestrul, apoi niste costite cu un cartof si varza murata, iar ultimul fel un brownie de ciocolata.

    1. ai dreptate, toată lumea vrea creme, zupe creme…
      uite un meniu:
      ciorbă de rosii
      orez cu pui
      placinta cu branză

  16. Am vazut ca toată lumea a pus ca si prim fel, ciorba sau supa, dar cum eu nu ma dau in vânt după ele, mi-ar place sa vad un meniu mai „light”, exceptie facand doar desertul..:). deci:

    1. Un aperitiv compus din tartine din felii de baguette un pic date in cuptor, pentru a deveni crocante, cu crema usoara de branza aromatizata cu un pic de marar, si deasupra asezate niște feliute f subtiri de somon afumat.

    2. Tagliatelle cu gamberetti si zuchine, in sos de smantana cu zafferan, aromatizat cu un pic de brandy si vin alb.

    3. Cozonac simplu, tip panettone sau cel autohton, cu crema de vanilie CALDA razalim un pic de ciocolata neagră pentru contrast! Bestial desert si ușor de pregatit si in bucătărie!

    Sa mâncam mai sanatos! Pofta mare sa aveti!

  17. 1. paine de casa cu masline
    2. salata de varza murata cu morcovi si nuci
    3. cafea neagra tare si bine indulcita cu zahar brun de trestie
    … pentru ca-i post…; dupa ce trece postul, se adauga la 1. pasta de ansoa si vodca; la 2. cabanos fript, iar la 3. brownies.
    Pofta buna !

  18. Delia Butilca says:

    Un meniu pe care eu l-as savura:

    * supa crema de sfecla
    * risotto cu galbiori
    * cafea cu piper rosu servita langa o bucatica de ciocolata de casa si niste castane coapte

  19. 1. salata de vinete cu maioneza si o rosie, acompaniate de o felie de paine de casa, usor prajita si aburinda
    2. un cordon blue cu piure si salata de varza rosie si alba cu putin otet si usturoi
    3. salam de biscuiti

  20. 1. Supa-crema de dovleac cu ghimbir proaspat
    2. Limba de vita cu sos de hrean si garnitura de cartofi „grenaille” cu rozmarin
    3. Mousse de ciocolata neagra

  21. Felul 1: supă concentrată de carne cu taieței de casă (supa să fie de găină, dacă se poate, dacă nu, merge și de vită).
    Felul 2: un roast beef englezesc, cu multe legume, sau alt fel de friptura de vită la cuptor alături de cartofi copți și salată de varză roșie.
    Felul 3: panna cotta cu sos de vișine sau fructe de pădure (sosul să fie mai acrișor).
    Nu sunt împotriva postului, nici a acelora care îl țin, am postat, pur și simplu, ceva ce mi-a trecut prin minte în acest moment. Dacă meniul e prea încărcat, se poate încerca o micșorare a porțiilor.

  22. acuma iarna e destul de greu sa inventezi un singur meniu cat mai de sezon si echilibrat in acelasi timp unisex, care sa placa si la femei si la barbati, ca eu in continuare nu prea vad multi barbati romani comandand salate sau tarta de ciocolata la restaurant….deci eu as face un meniu tip bunica-mea la care nu comenta nimeni: supa crema de legume, musaca de cartofi cu sfecla rosie si hrean, mar copt cu nuci si visine din compot.

  23. 1. ciorba de cartofi cu afumatura si nelipsita salata de ceapa
    2. medalion de somon cu ciuperci prajite-un ulei cu cas proaspat de oaie
    3.clatite simple cu gem de gutui (facut in casa)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close