Pe un fund de baltă, patru ochi lucește. Oare ce să fie? Este două pește. Sau două crevete. Sau poate toate patru dar două stau cu ochii închiși. Lăsând gluma la o parte, am azi pentru tine, dragul meu cititor, o rețetă cu păstrăv și creveți. Iată ce ai de făcut:
Folosește file de păstrăv din care ai scos toate oasele cu ajutorul pensetei (un bol cu apă lângă tine când faci operațiunea asta, ajută, nu ca s-o bei ci ca să înmoi penseta după fiecare os, vei observa de ce).
Folosește sparanghel verde, proaspăt. Folosește creveți prefierți, nedecorticați (dacă ai bucuria de a găsi creveți proaspeți, cu atât mai bine).
Pentru 1 porție ai nevoie de 200 g file de păstrăv, 2 creveți (30 g), 4 fire sparanghel (60g), 50 g paste cu cerneală de sepie, 20 g unt, 10 g usturoi, 100 ml smântână dulce, 10 ml ulei, sare, piper,20 g ceapă verde, 1 linguriță pătrunjel tocat.
Unge fileurile de peșe cu ulei, presară peste ele sare și piper, lasă-le la rece 30 de minute. Așază-le în forme pentru brioșe, rulate cu pielea în interior. Coace-le 6-7 minute la 180 de grade Celsius.
Fierbe pastele. Scurge apa de pe ele. Pune untul într-o tigaie, pune creveții, sparanghelul și un cățel de usturoi în tigaie. Ține-le pe foc iute un minut și jumătate. Scoate-le din tigaie și pune în locul lor smântâna dulce. Când dă în clocot adaugă pastele. Amestecă bine, presară sare și piper, stinge focul și adaugă ceapa verde tăiată în rondele subțiri și o linguriță de pătrunjel tocat.