Supă simplă, extrem de simplă. Și foarte bună. Și ușor de făcut. Și puțin altfel. Adică așa: am luat niște oase de vită, unele cu măduvă. Am mai luat două bucăți de carne, nu mari, din piept de vițel. Le-am opărit scurt (mai puțin de spumat) apoi le-am pus în apă rece cu puțină sare. După ce au fiert ele o jumătate de ceas, am pus în oală următoarele (spălate și curățate): 4 morcovi, 4 rădăcini de pătrunjel, un păstârnac mare, un bulb de fenicul, o țelină mică, frunze de țelină, frunze de pătrunjel. Am lăsat să fiarbă pe foc mic-mic, până s-a înmuiat carnea de tot. Trebuie să vă mai spun că după ce am pus supa pe foc, am pus și un pachet de tăieței din orez într-un vas cu apă rece, să se înmoaie. Apoi i-am fiert două-trei minute în supa strecurată (cu legumele din supă-i o poveste pentru ziua de mâine).
Am pus apoi în farfurii câte un vârf de linguriță de pastă de wasabi și câte o lingură de sos de soia. Și puțin mărar.
Am pus tăieței în farfurie. Cu penseta (sau cu un clește) sunt mai ușor de pus. Din polonic mai cad.
Am pus și câteva bucăți de carne fiartă în farfurie apoi am turnat supă fierbinte peste tăieței. Cam asta a fost.
O experiență simplă dar foarte plăcută.
Să fiți sănătoși.
Cool! Niște cuișoare, anason, cardamom și scorțișoară și iese Pho :-) Eventual și niște ghimbir.
Emil, vorbeai serios sau erai sarcastic?
corect
Interesant! Mie Îmi place eficiența fierberii sub presiune, din toate punctele de vedere. Marturisesc că merg însă pe varianta cu găluști de gris, mai de moda veche :-)
Aștept cu interes povestea legumelor, salata boeuf e deja „obosită”.
Foarte buna! Am pus un pic de ghimbir on top. Multumesc!
e minunat de gustoasa , imi pare bine caci am mai aflat ceva nou.