Supă de vită

747

Supă simplă, extrem de simplă. Și foarte bună. Și ușor de făcut. Și puțin altfel. Adică așa: am luat niște oase de vită, unele cu măduvă. Am mai luat două bucăți de carne, nu mari, din piept de vițel. Le-am opărit scurt (mai puțin de spumat) apoi le-am pus în apă rece cu puțină sare. După ce au fiert ele o jumătate de ceas, am pus în oală următoarele (spălate și curățate): 4 morcovi, 4 rădăcini de pătrunjel, un păstârnac mare, un bulb de fenicul, o țelină mică, frunze de țelină, frunze de pătrunjel. Am lăsat să fiarbă pe foc mic-mic, până s-a înmuiat carnea de tot. Trebuie să vă mai spun că după ce am pus supa pe foc, am pus și un pachet de tăieței din orez într-un vas cu apă rece, să se înmoaie. Apoi i-am fiert două-trei minute în supa strecurată (cu legumele din supă-i o poveste pentru ziua de mâine).

supaAm pus apoi în farfurii câte un vârf de linguriță de pastă de wasabi și câte o lingură de sos de soia. Și puțin mărar.

supa

supaAm pus tăieței în farfurie. Cu penseta (sau cu un clește) sunt mai ușor de pus. Din polonic mai cad.

supa

supaAm pus și câteva bucăți de carne fiartă în farfurie apoi am turnat supă fierbinte peste tăieței. Cam asta a fost.

supaO experiență simplă dar foarte plăcută.

supaSă fiți sănătoși.

supa

Join the Conversation

  1. Cool! Niște cuișoare, anason, cardamom și scorțișoară și iese Pho :-) Eventual și niște ghimbir.

    1. Emil, vorbeai serios sau erai sarcastic?

    2. Adi Hădean Author says:

      corect

  2. Cristina Deac says:

    Interesant! Mie Îmi place eficiența fierberii sub presiune, din toate punctele de vedere. Marturisesc că merg însă pe varianta cu găluști de gris, mai de moda veche :-)
    Aștept cu interes povestea legumelor, salata boeuf e deja „obosită”.

  3. Foarte buna! Am pus un pic de ghimbir on top. Multumesc!

  4. Alexa Georgeta says:

    e minunat de gustoasa , imi pare bine caci am mai aflat ceva nou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close