Dacă tot suntem în luna dragostei vă propun să încercați o cină în doi romantică cu o porție generoasă de paste cu pesto de sfeclă. Combinația de dulce și sărat vă va da pe spate, promit!
Pentru două porții am folosit:
- 300 grame de paste spaghetti;
- 2 sfecle fierte;
- 150 grame de sos pesto;
- un cubuleț de unt;
- sare, piper.
Pentru sosul pesto de busuioc am folosit:
- 100 grame de frunze de busuioc proaspăt;
- 1 cățel de usturoi;
- 50 grame de semințe de pin;
- 50 grame de parmezan ras;
- ulei de măsline;
- sare și piper după gust;
- puțină lămâie proaspăt stoarsă.
Pasul 1
Am pregătit sosul pesto: am spălat și am scurs de apă busuiocul pe care l-am adăugat în blender cu uleiul de măsline și semințele de pin. Când s-au încorporat, am adăugat parmezan ras, usturoi dat prin răzătoare, sare și piper și un dram de lămaie:
Pasul 2
Am blend-uit cele două sfecle fierte, pe care le-am amestecat cu sosul pesto și am mai potrivit cu parmezan, sare și piper după gust:
Pasul 3
Am pus apa la fiert cu puțină sare. Când a început să fiarbă am adăugat pastele la fiert preț de câteva minute. Le-am verificat să nu se fiarbă prea mult, să iasă al dente. Când pastele au fost gata, le-am scos cu un clește și le-am pus în tigaie, peste un cubuleț de unt. Când untul s-a topit am adăugat o jumătate de cană de apă fierbinte din oala în care au fiert pastele:
Pasul 4
Am adăugat sosul pesto de sfeclă și am amestecat timp de un minut:
Pasul 5
Le-am potrivit pe farfurie și le-am servit cu parmezan și o frunzuliță de busuioc:
Poftă bună să aveți!
Cu drag,
Arata minunat si cred ca sunt delicioase!
Nu au iesit culoarea ca cea din poza !!!