Că tot mai e primăvară, după calendar cel puțin, gândul m-a trimis la un preparat ușor și rapid: pachețele de primăvară. Sunt rapide, gustoase și dacă vreți voi și fără carne.
Pentru această rețetă am folosit:
- un pachet de 400 grame foi de plăcintă
- 500 grame ciuperci champignon
- 3 cepe verzi
- 3-5 căței usturoi în funcție de gust
- o legătură de pătrunjel
- boia iute (opțional)
Pentru sos de iaurt:
- 200 g iaurt 10% grăsime
- 1 cățel de usturoi
- mentă proaspătă
- pătrunjel (opțional)
- lămâie
Pasul 1
Am început prin a spăla legumele și prin a curăța usturoiul. După care am început să toc toate legumele mărunt:
Pasul 2
Am pus ceapa într-o tigaie la călit, după ce s-a călit am adăugat ciupercile și am așteptat până s-a evaporat apa din ele. Urmând să adaug pătrunjelul, usturoiul, sarea, piperul și boiaua iute. Am mai călit totul pentru 3-5 minute:
Pasul 3
Dupa ce amestecul de ciuperci s-a răcit, am luat foile de plăcintă și le am tăiat în jumătate pentru a putea astfel să le umplu cu amestecul de ciuperci. Pentru a sigila pachețelele de ciuperci aveți nevoie să ungeți capătul foilor cu puțina apă. După ce am terminat cu toate pachețelele, într-o tigaie am pus uleiul la încins și am început să pun pachețelele de ciuperci câte 30 de secunde pe fiecare parte. După ce se scot din tigaie se pun pe un șervețel de bucătărie pentru a scăpa de excesul de ulei, dacă este cazul:
Pasul 4
Sosul de iaurt se prepară foarte ușor și credeți-mă că se potrivește de minune cu aceste pachețele de primăvară. Am amestecat iaurtul cu mentă, usturoi, pătrunjel (opțional), sare, piper și lămâie:
Pasul 5
Pentru servire am ales ceva tradițional. Am pus pachețelele pe un fund de lemn, împreună cu sosul servit într-un bol transparent, iar peste ele am presărat cu codițe de ceapă, pătrunjel și boia iute:
Să aveți poftă!
Enjoy,
Daniel