Conchiglioni cu ricotta și spanac

693

Iubesc pastele. Mai ales, iubesc pastele care se pot umple ușor cu sos, cât mai mult. Voi găti sănătos data viitoare, promit. Acum, am ales conchiglioni pentru că sunt pastele ideale pentru cuptor, în opinia mea. Pentru confortul emoțional, le-am umplut cu brânză ușoară și spanac. 

Ingrediente sos:
  • 1 cub de  unt
  • 1 ceapă
  • 3 căței de usturoi
  • jumătate de ardei roșu
  • 250 de mililitri vin alb
  • 300 de grame sos de roșii
  • sare și piper
  • fulgi de chili
  • boia afumată
  • oregano
Preparare sos:

Pentru un sos aromat, am călit în puțin unt ceapa tocată mărunt cu ardeiul tăiat cubulețe mici, iar când ceapa s-a rumenit, am adăugat și usturoiul tocat mărunt și am amestecat bine timp de un minut. Apoi am pus vinul alb și am lăsat să fiarbă legumele timp de 10 minute. La final, am adăugat sosul de roșii și am condimentat după gust cu sare, piper, oregano, boia afumată și chili. După 5 minute, am luat sosul de pe foc.

Ingrediente umplutură:
  • 300 g ricotta
  • 125 g spanac fiert și tocat mărunt
  • 2 căței de usturoi
  • 1 ou
  • sare și piper
  • nucșoară
  • câteva frunze de busuioc
Preparare:

Am pus apă la fiert, iar când a clocotit am scufundat spanacul și după ce a fiert 2 minute, l-am strecurat și l-am tocat mărunt. Apoi am amestecat brânza ricotta cu spanacul și busuiocul tocat, cățeii de usturoi mărunțiți și oul, iar la final am condimentat, după gust, cu sare, piper și nucșoară.

Ingrediente asamblare:
  • 10-15 paste conchiglioni (se găsesc la magazinele naturiste sau cele cu specific italian)
  • Apa pentru fiert
  • 100 g mozzarella rasă
Asamblare

Pentru a finaliza rețeta, am așezat sosul de roșii cu legume pe fundul unei tăvi rotunde. Apoi am fiert pastele pentru 5-6 minute. Ele nu trebuie să fie fierte bine, ci să rămână ferme ca să se poată umple ușor (stați liniștiți, au timp să se facă la cuptor). Apoi am luat pastele de pe foc si le-am umplut.


Odată umplute, le-am așezat frumos în sosul de roșii cu legume. La final am presărat mozzarella rasă peste toate pastele și am dat la cuptor, la 190°C, timp de 25-35 de minute. Dacă vă plac mai rumenite, lăsați 35 de minute la cuptor. Serviți imediat, cu poftă și cu un pahar de vin!

Spor la gătit și nu uitați să fiți creativi!

Flaminia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close