Ce spuneți de o rețetă de tocană un pic mai altfel? Dacă v-am făcut curioși, ei bine, vă propun o rețetă de tocană de caracatiță, garnisită cu rondele de măsline și îmbrăcată într-un sos de oțet balsamic cu miere. Nu-i așa ca sună interesant? Dar să vedem ce trebuie făcut.
Ingrediente
- 1 kg caracatiță
- 4 linguri ulei de masline
- 2 cepe roșii mari
- 3 căței usturoi
- 120 gr măsline
- 3 foi de dafin
- 3 linguri oțet balsamic
- piper
- fulgi de chilli (opțional)
- 2 linguri miere
- pătrunjel proaspat
Pregatire tocană de caracatiță
Am început prin pregătirea caracatiței, am spălat-o bine de tot, să nu cumva să mai rămână nisip, am tăiat tentaculele și am pus capul de-o parte. Am tăiat fiecare tentacul in bucățele mici și le-am mai trecut odată prin apă.
Le-am lăsat la scurs. Separat am pus uleiul de măsline în tigaie, la foc mediu și l-am lăsat la înfierbântat, am tăiat cepele julliene și le-am trântit în tigaie.
Cât ceapa s-a pătruns, am tăiat măslinele și le-am adăugat în tigaie, împreuna cu usturoiul. Am lăsat la călit 3-4 minute, după care am adăugat bucățile de caracatiță, foile de dafin, oțetul balsamic, piperul, fulgii de chilli și mierea.
Am amestecat bine, cât să se combine aromele și am lăsat la fiert 60 de minute, cu capacul pus peste tigaie. Nu am pus sare deloc, pentru că, sucul lăsat de caracatiță e destul de sărat.
În final, caracatița trebuie să fie fragedă, să se topească în gură, iar sosul de oțet să fie dulce acrișor. Noi am servit-o cu orez, iar peste am pus pătrunjel proaspăt, tocat mărunt.
Enjoy!
Până la următoarea rețetă ne vedem pe Instagram.
Zi faină cu mult spor,
Găsiți aici rețete de alte tocane.
Un pic mai altfel…hmmm….mi-ati facut o pofta :)))). AVeti niste retete superbe, atat ca aspect, cat si ca nume :) si ca gust (cel putin cele pe care le-am incercat au fost super bune). In weekend am treaba…cu o caracatita; sper sa nu dezamageasca nici aceasta reteta.
Nu ati specificat in reteta tentacule caracatita 1kg? capul se arunca?nu am inteles…ati specificat se fierbe 60 min.in tigaie e doar ulei..se pune si apa?Multumesc!! caracatita..se bate cu ciocanul de snitele pt fragezire??nu ati specificat??
Buna ziua.Se folosesc doar tentaculele, am specificat in reteta ca se taie tentaculele in bucati (se vede si in poze cum arata amestecul in tigaie).Nu se pune apa, va fierbe in ulei, otet si sucul propiu pe care il lasa.Daca respectati pasii pe care i-am scris mai sus, nu veti avea probleme.Zi frumoasa!
Caracatita se fierbe inainte sau doar o spalam de nisip si urmam reteta? Multumesc
Buna ziua. Caracatita nu se fierbe inainte, trebuie doar sa urmati pasii retetei. Sper sa va placa! :)