Somon pe sare cu legume

1K
pastedGraphic.png

Astăzi vreau să vă prezint un fel de mâncare, foarte simplu și totuși foarte gustos și sățios, dar cel mai important, se gătește și foarte repede. Dacă sunteți consumatori de pește, sunt absolut convinsă că o să vă placă această rețete de somon pe sare cu legume.

Ingrediente necesare:
  • file de somon ( in functie de câte persoane servesc)
  • o lămâie
  • sare grunjoasă
  • ulei de măsline
  • vinete 
  • zucchini
  • morcovi
  • sparanghel
  • ciuperci (eu am folosit gălbiori)
  • 3 căței de usturoi
  • Sare si piper
  • Rozmarin proaspăt
Modalitate preparare somon pe pat de sare:

Am început prin a încălzi cuptorul la 180 de grade.

Am tapetat o tava cu hârtie de copt, peste care am pus un strat gros de sare grunjoasă. Am pus fileul de somon pe acest pat de sare și l-am dichisit cu sare, piper, ulei, felii de lămâie și crenguțe de rozmarin. L-am băgat la cuptorul preîncălzit, aproximativ 40 de minute. 

Până somonul a stat la gătit, m-am ocupat de legume.

Modalitate preparare legume:

Pasul acesta este atât de simplu, de altfel întreaga rețetă este deosebit de simplă.

Am tăiat legumele, unele rondele, altele in jumătăți, aici faceți cum vă taie capul, nu avem o regulă, așadar lăsați-vă duși de val.

Am umplut o oală micuță, cu apă și am pus morcovii la fiert. După ce am simțit ca s-au înmuiat puțin, am adăugat și sparanghelul și am mai lăsat totul la fiert cam 5 minute. Nu trebuie fierte mult, ci doar puțintel pătrunse, cât să devină crocante când le voi pune in tigaie.

Am pus vreo 3-4 linguri de ulei de măsline, într-o tigaie, apoi am pus celelalte legume și le-am lăsat la sotat câteva minute.

După ce au fost gata și morcovii și sparanghelul, le-am pus și pe ele in tigaie.

Am lăsat totul la sotat vreo 15-20 de minute, la foc rapid, primele 10 minute, după care am redus temperatura. Legumele trebuie sa fie puțin prăjite.

Le-am asezonat cu sare și piper, fără alte complicații. Totul simplu și gustos.

Cât timp s-au gătit legumele, somonul a fost gata.

Aceasta a fost rețeta de somon pe pat de sare, cu legume, pe care v-o propun, o rețetă simplă, dar gustoasă, după cum am scris și mai sus. S-aveți poftă, pentru că sunt convinsă că v-am atras atenția cu acest fel de mâncare și sunt și mai convinsă că o să vă placa!

Până data viitoare, vă doresc zile senine și mult spor în bucătărie!

Larisa

Găsiți aici mai multe rețete cu somon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close