Brunch-ul este masa substitut pentru micul dejun și prânz, de exemplu masa de la ora 11:00 se poate numi brunch, de asemenea acesta consta în mai multe alimente decât micul dejun, dar totuși mai puțin consistentă decât un prânz, alcoolul este de asemenea agreat la această masă. Dacă tot vine vremea vacanțelor, mă gândeam să vă prezint un brunch cu tendințe mediteraneene, poate vă e dor de vacanțe și vreți să retrăiți puțin acele momente. Am pentru voi un piept de pui marinat în iaurt grecesc, acompaniat de cartofi noi gătiți la cuptor, un sos tzatziki fresh, plus alte bunătăți. Poate v-am făcut curioși, nu mă lungesc mai mult și hai să trecem la treabă. Pentru voi, brunch mediteranean.
Ingrediente pentru brunch mediteranean:
- 10 g măsline (verzi sau negre)
- 1 lipie (opțional)
- 1 roșie bună din piață
Ingredientele pentru pieptul de pui:
- 70 g iaurt grecesc
- 250 g piept de pui
- 4 frunze de mentă
- 1 legătură de busuioc
- ½ linguriță de sare
- Niște piper
- ½ linguriță de boia dulce
Ingrediente pentru cartofi copți:
- 700 g cartofi noi mici
- 1 lingură de unt
- 1 lingură ulei de măsline
- Sare
- Piper
- Praf de usturoi
Ingrediente pentru tzatziki:
- 200 g Iaurt grecesc
- 100 g castravete răzuit
- 10 ml ulei de măsline
- Sare
- Piper
- Zeama de la un sfert de lămâie
- Un praf de usturoi
- 3 legături de mărar
Metoda de preparare a acestui brunch mediteranean cu iz de vacanță
Pentru început am marinat pieptul de pui tăiat felii cu toate ingredientele de mai sus, am tăiat mărunt frunzele de busuioc și mentă, am pus condimentele peste acesta și l-am lăsat să se odinească o oră la frigider, timp în care m-am ocupat de cartofii aurii din poză.
Am spălat bine cartofii noi și i-am fiert timp de 10-13 minute, i-am adăugat în apă în momentul fierberii, după care i-am pus într-o tavă la cuptor împreună cu ingredientele menționate mai sus. I-am copt fără ventilație timp de 20 de minute la 210℃, după care încă 20 de minute cu ventilație la aceeași temperatură, am mai scuturat tava din când in când ca să fie aurii pe toate părțile, după care au fost gata, i-am verificat cu o furculiță, care trebuie să pătrundă foarte ușor.
Pentru sosul tzatziki, am stors bine castravete răzuit întreg și am combinat ingredientele de mai sus, după care l-am lăsat la frigider.
Pentru pieptul de pui, am încins o tigaie de tip gril la temperatura medie, pe ochiul cel mare de la aragaz și am gătit puiul câte 2-3 minute pe fiecare parte, deoarece nu voiam să usuc carnea, ci să iasă suculentă.
Acum ajungem la cel mai frumos pas, servirea. Pentru servire am pus pieptul de pui împreună cu o parte din cartofii copți, măslinele verzi, într-o altă farfurie avem sosul tzatziki cu puțin ulei de măsline, lipia lângă și, bineînțeles, roșia tăiată felii și stropită cu niște sare, alături am desfăcut un cidru de pere cu niște lămâie.
Zile senine,
Ohh. Arata asa de bine totul. Multumim de reteta.
Multumesc pentru reteta!