Doamnelor și domnilor, deja sunteți obișnuiți cu rețetele mele simple, pe care le pregătesc în emisiunea La Cină. De data aceasta am pentru voi o friptură de vițel cu legume, niște frunze și gata cina. Ca de obicei, nu vreau să mă lungesc, ci trec la lista de ingrediente și la metoda de gătire, dar nu înainte de a vă spune puțin despre diferența dintre carnea de vită și cea de vițel. Dar asta, în clipul video de la finalul rețetei. Să trecem la treabă.
Ingredinte:
- O bucată de carne de vițel
- Zucchini
- Sparanghel
- Roșii cherry
- O mână de frunze
- Usturoi
- Sare și piper
- Unt
- Ulei de măsline
- Zeama de lămâie
Cum am pregătit această friptură de vițel cu legume?
Este foarte simplu, o să vedeți. Mai întâi de toate, am încins bine o tigaie grill. Până s-a întâmplat treaba asta, am condimentat carnea de vițel cu sare, piper și puțin ulei de măsline.
Am pus câțiva stropi de ulei de măsline în tigaie, apoi am feliat zucchini in rondele mai groase și le-am pus în tigaie. Am spălat sparanghelul, l-am tăiat în jumătăți, pe orizontală, apoi l-am pus și pe el în tigaie, alături de zucchini. Tot acum am pus și bucata de carne și untul.
Până cele din tigaie au fost gata m-am ocupat de salată. Am tăiat rondele, roșiile cherry, le-am condimentat și le-am stropit cu ulei. Peste ele am pus usturoiul ușor copt. Cât despre frunze, le-am stropit cu puțină zeamă de lămâie, apoi le-am transferat pe platoul pe care urmează să servesc friptura.
Peste ele am pus roșiile cherry si friptura de vițel tăiată fâșii.
Am mai condimentat și stropit cu ulei de măsline totul și gata friptura pentru servit.
Să fiți sănătoși!
Rețeta video este mai jos.
Rețeta este din emisiunea La Cină, difuzată în data de 02.07.2022.