Gnocchi cu pesto verde

1.2K

gnocchi cu Pesto verde

Întotdeauna culoarea verde mă inspiră în bucătărie. Asociez de fiecare data această culoare cu venirea primăverii și automat cu apariția tuturor verdețurilor și legumelor proaspete, care își cer locul, fiecare în altă rețetă. Astăzi vedeta va fi tot ceva verde, și anume busuiocul. Voi face gnocchi cu pesto verde, o rețetă după părerea mea super delicioasă și rapidă, iar dacă vă place busuiocul ca mie, sigur nu veți da greș cu ea.

Ingrediente gnocchi cu pesto verde:

  • 3 cartofi medii – aproximativ 600g
  • 100 grame ricotta
  • 1 ou
  • 225-250 grame făină
  • sare

ingrediente gnocchi

Ingrediente pentru pesto:

  • 30 grame busuioc proaspăt
  • 40 ml ulei de măsline
  • 15 grame fistic
  • 3 grăunți de usturoi
  • 30 g parmezan
  • Sare, piper

ingrediente pesto

Mod de preparare gnocchi:

Am spălat foarte bine cartofii și i-am pus la fiert în coajă, preț de aproximativ 40 de minute, până aceștia s-au înmuiat. Apoi i-am curățat fierbinți, i-am pus într-un castron și i-am pisat mărunt ca pentru piure. I-am lăsat un picuț să se răcească, apoi am adaugat ricotta, oul,un pic de sare, le-am încorporat și am adăugat făina. Le-am amestecat bine până totul s-a transformat într-un aluat pufos dar un pic lipicios.
aluat gnocchi

Acum am trecut la partea din rețetă la care mi-a fost pusă la încercare răbdarea. Am început prin a modela gnocchi. Aluatul l-am împărțit în patru părți, apoi am luat o parte și am întins-o în formă de tub lung și subțire.

modelare gnocchi

Apoi am tăiat bucățele mici cam de 2 centimetri, pe care le-am modelat biluțe.

modelare gnocchi 2

Forma lor poate rămâne așa, sau se poate continua procesul. Cu ajutorul unei furculițe (sau dispozitiv special) putem modela biluțele să arate ca un gnocchi autentic.

Mod de preparare pesto:

În timp ce am lăsat la uscat un pic gnocchi pe masă, am pregătit pesto. Eu l-am făcut într-un mojar, dar mai simplu se poate prepara și într-un blender/chopper (mixer vertical). Întâi am pisat bine de tot usturoiul cu niște sare, apoi peste am pus fisticul și l-am pisat și pe el foarte mărunt. Apoi pe rând, am adăugat frunzele de busuioc și le-am mărunțit bine.

preparare pesto 1

Pe urmă am pus parmezanul pe care l-am ras și am amestecat din nou. La final am adăugat uleiul de măsline și le-am încorporat pe toate. După gust se poate asezona cu sare și piper.

finalizare pesto

Cum am servit gnocchi cu pesto:

Într-o oală mare am pus apă la fiert cu sare. Când a început să fiarbă am pus gnocchi pe rând. I-am lăsat aproximativ 5 minute, iar când s-au ridicat la suprafață a fost semn că sunt gata și i-am scos într-un castron. Am pus peste ei o cantitate generoasă de pesto și i-am servit cu niște parmezan proaspăt ras deasupra. Un deliciu!

Gnocchi cu nucă

Și pentru că ale mele gnocchi nu au fost sărate, am păstrat câteva și le-am transformat in desert. Un desert care îmi aduce aminte de copilărie, deoarece mama mereu făcea acasă. Într-un castron am pus gnocchi fierbinți peste care am pus 3 lingurițe de zahăr, 3 lingurițe de nucă măcinată și scorțișoară, și le-am amestecat. Curcubeu pe cerul gurii.

gnocchi cu nuca si zahar

Până data viitoare, spor la gătit!

Cristina

Alte idei de gnocchi, aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close