Doamnelor, domnilor, dragii mei, iată-ne la un nou episod din seria Farfurii Curate. Astăzi o să vă învăț cum să faceți paté din ficat de pui. Știți voi, acel pui de familia bună, de la Familia Safir, Zdravăn Moldovenesc pe numele său. Rețeta nu-i grea, fiți atenți ce trebuie să faceți, și mai ales, cum. Ia să vedem.
Pentru acest paté din ficat de pui aveți nevoie de:
- Ficat de pui Zdravăn Moldovenesc de la Familia Safir, bineînțeles
- O mână de hribi uscați
- Cel puțin două feluri de ceapă (albă și roșie, verde și eșalotă, vedeți voi de care aveți)
- Unt și ulei de măsline
- Vermut – un degetar
- Cimbru proaspăt
- Smântănă – 2 linguri
- Sare și piper
- Ceapă verde
Prima dată, să vedem cum am hidratat hribii uscați
Pentru hidratare am folosit o infuzie de portocale și cimbru care se obține astfel: se pun portocale fără coajă și cimbru proaspăt în apă fierbinte, se lasă la infuzat 10 minute, apoi infuzia se pune peste hribii uscați și se mai lasă câteva minute. Asta-i tot.
Pregătirea ficatului de pui
Am spălat ficatul și l-am curățat de piele, n-a fost cine știe ce, dar așa-mi place mie să procedez.
Am folosit patru feluri de ceapă, pe care le-am tăiat mărunt, apoi le-am pus într-o tigaie, la călit, în puțin ulei de măsline și unt. Am lăsat ceapa acolo până a devenit translucidă și moale.
Apoi am pus ficatul și am stins cu un degetar de vermut, am adăugat ciupercile cu tot cu infuzia în care s-au hidratat și am gătit 5 minute. Am adăugat niște cimbru și puțin piper.
L-am lăsat să scadă oleacă, apoi am mutat conținutul tigăii într-un blender, am adăugat 2 linguri de smântână, puțin ulei de măsline, un cub mic de unt rece și puțină sare. Am transformat totul în pastă. Am transferat pasta într-un bol, am așezat-o frumos, iar peste ea am pus unt topit, cozi de ceapă verde și cimbru proaspăt.
Cum l-am servit
După o oră de stat la frigider e gata de mâncat alături de o pită bună, cu oleacă de sare și poate niște murături.
Rețeta video este și ea aici.
Să fiți sănătoși!
Alte rețete de paté mai găsiți și aici sau aici.
Buna ziua chef, :)
smantana de care? ( concentratie , pasteurizata sau nu… )
multumesc!