Paté din ficat de pui Zdravăn Moldovenesc de la Familia Safir

348

pate din ficat de pui

Doamnelor, domnilor, dragii mei, iată-ne la un nou episod din seria Farfurii Curate. Astăzi o să vă învăț cum să faceți paté din ficat de pui. Știți voi, acel pui de familia bună, de la Familia Safir, Zdravăn Moldovenesc pe numele său. Rețeta nu-i grea, fiți atenți ce trebuie să faceți, și mai ales, cum. Ia să vedem.

Pentru acest paté din ficat de pui aveți nevoie de:

  • Ficat de pui Zdravăn Moldovenesc de la Familia Safir, bineînțeles
  • O mână de hribi uscați
  • Cel puțin două feluri de ceapă (albă și roșie, verde și eșalotă, vedeți voi de care aveți)
  • Unt și ulei de măsline
  • Vermut – un degetar
  • Cimbru proaspăt
  • Smântănă – 2 linguri
  • Sare și piper
  • Ceapă verde

ficat de pui Zdravăn Moldovenesc de la Familia Safir

Prima dată, să vedem cum am hidratat hribii uscați

Pentru hidratare am folosit o infuzie de portocale și cimbru care se obține astfel: se pun portocale fără coajă și cimbru proaspăt în apă fierbinte, se lasă la infuzat 10 minute, apoi infuzia se pune peste hribii uscați și se mai lasă câteva minute. Asta-i tot.

hribi pentru hidratat

Pregătirea ficatului de pui

Am spălat ficatul și l-am curățat de piele, n-a fost cine știe ce, dar așa-mi place mie să procedez.

curățare ficat de pui

Am folosit patru feluri de ceapă, pe care le-am tăiat mărunt, apoi le-am pus într-o tigaie, la călit, în puțin ulei de măsline și unt. Am lăsat ceapa acolo până a devenit translucidă și moale.

ceapă călită

Apoi am pus ficatul și am stins cu un degetar de vermut, am adăugat ciupercile cu tot cu infuzia în care s-au hidratat și am gătit 5 minute. Am adăugat niște cimbru și puțin piper.

gătire ficat

L-am lăsat să scadă oleacă, apoi am mutat conținutul tigăii într-un blender, am adăugat 2 linguri de smântână, puțin ulei de măsline, un cub mic de unt rece și puțină sare. Am transformat totul în pastă. Am transferat pasta într-un bol, am așezat-o frumos, iar peste ea am pus unt topit, cozi de ceapă verde și cimbru proaspăt.

pate din ficat pregătit pentru frigider

Cum l-am servit

După o oră de stat la frigider e gata de mâncat alături de o pită bună, cu oleacă de sare și poate niște murături.

servire pate din ficat de pui

Rețeta video este și ea aici.

Să fiți sănătoși!

Adrian Hădean.

Alte rețete de paté mai găsiți și aici sau aici.

Join the Conversation

  1. Buna ziua chef, :)
    smantana de care? ( concentratie , pasteurizata sau nu… )
    multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close