Dragii mei, rețeta de astăzi este tot una simplă, așa cum deja v-am obișnuit. Pe lângă asta, îmi aduce aminte de copilărie pentru că bunica mea din Maramureș o făcea destul de frecvent. Vorbim despre o zamă de cartofi cu cârnați. Haideți să vedem cum am pregătit-o.
Pentru rețeta asta aveți nevoie de:
- Ceapă
- Usturoi
- Ulei sau untură
- Morcovi
- Cartofi
- Ardei gras
- Ardei uite
- Roșii
- Boia, sare, piper
- Foaie de dafin
- Pasta de roșii sau bulion
- Apă
- Cârnați uscați și afumați
- Smântână grasă
- Verdețuri
Să vedem și cum am făcut această zamă de cartofi cu cârnați
Treaba-i foarte simplă. Mai întâi spăl legumele, apoi îmi pregătesc o cratiță în care încing oleacă de ulei, apoi călesc ceapa și usturoiul tăiate mărunt.
Imediat după, pun morcovii, tăiați și ei nici prea mic, dar nici prea mare, apoi pun și cartofii.
Mai adaug niște roșii, ardei gras, ardei iute, boia, sare și piper, o foaie de dafin, dar asta e opțional, pastă de roșii sau bulion, fiecare ce are prin cămară sau ce preferă. Apă cât să acopere ce e în oală și oleacă în plus.
La final de tot pun și cârnații. De ce procedez așa? Pentru că dacă fierb prea mult se întăresc și apoi sunt greu de mâncat. Și mai la final, că nu e gata încă, mai pun o lingură zdravănă de smântână grasă și o mână de verdețuri care să dea un gust și mai bun.
Și cam asta a fost tot.
Mai jos aveți și rețeta video, să vedeți exact cum am procedat.
Să fiți sănătoși!
Alte rețete de supe, ciorbe și zămuri găsiți și aici.