Iată-ne ajunşi în ultima săptămână a acestei veri și trebuie să recunosc că sunt foarte încântată de faptul că se apropie anotimpul meu de suflet: toamna.
Așadar pentru ultima rețetă a verii, din săptămâna a cărei temă este “carnea preferată”, am ales să pregătesc încă o rețetă simplă, dar delicioasă: tocană de peşte cu legume și salvie.
Am pregătit-o în modul meu și după gustul meu de asemenea, dar sper să încercați și voi această variantă.
După cum v-am mai scris și după cum ați văzut deja până în prezent, culorile nu lipsesc niciodată din bunătățile pe care le pregătesc, iar preparatul de astăzi este un spectacol de culori și de arome, făcându-l să fie unul dintre preferatele mele.
Ingrediente pentru tocana de pește cu legume și salvie:
- 8 fileuri de doradă (4 bucăți de pește)
- 2 cepe galbene
- 3-4 cartofi de marime medie
- 2 vinete
- 1 dovlecel (zucchini)
- 3 ardei kapia (roșu, verde și portocaliu)
- 2-3 roșii
- 400 ml suc de roșii
- câțiva căței de usturoi
- pătrunjel proaspăt
- salvie proaspătă
- 1 lămâie
- sare și piper
- ulei de măsline
- câteva felii de pâine
Pentru această tocană de peşte am ales dorada, dar bineînțeles că puteți să folosiți oricare alt pește: macrou, păstrăv, crap, biban de mare etc.
Pregătirea tocanei de pește cu legume și salvie
Într-o tigaie încăpătoare și adâncă am pus câteva linguri de ulei de măsline și am rumenit bucățile de pește file pe care le-am condimentat cu sare și piper.
După ce le-am prăjit pe ambele părți le-am scos pe un platou cu ajutorul unei palete, scurgându-le bine de ulei.
În uleiul rămas am călit la foc domol ceapa tăiată mărunt împreună cu cartofii tăiați cubulețe.
Am adăugat și niște pătrunjel proaspăt. În mâncărurile pe care le pregătesc mie îmi place să adaug verdeață atât la început, cât și la final.
După câteva minute am adăugat următoarele legume: vinetele, dovlecelul și ardeii kapia.
Am condimentat cu sare și cu piper și am amestecat bine toate legumele.
După alte câteva minute am pus și roșiile tăiate în rondele, după care am turnat deasupra 400 ml de suc de roșii și jumătate de cană cu apă.
Am amestecat din nou totul foarte bine, după care am acoperit tigaia cu un capac și am lăsat legumele să fiarbă la foc mic.
După ce legumele s-au fiert am adăugat în tocană și 2-3 căței de usturoi dați prin răzătoarea mică, amestecând din nou ca toate aromele să se întrepătrundă.
Am pus deasupra și bucățile de pește rumenite și am asezonat tocana cu pătrunjel proaspăt tăiat mărunt și cu frunze de salvie.
Mie îmi place enorm aroma salviei şi această plantă aromatică nu putea să lipsească din preparatul de astăzi.
Am mai lăsat tigaia pe foc pentru încă 2-3 minute, iar acesta este rezultatul final.
Tocana de pește cu legume are o aromă extraordinară și este gata pentru servire.
Cum am servit tocana de pește?
Această tocană merge de minune cu câteva felii de pâine rumenite într-o tigaie grill, astfel încât înainte de servire am pregătit câteva.
Tocana este dulceagă, așa că o felie de lămâie servită cu bucățile de pește va crea o armonie perfectă a gusturilor.
Este una dintre rețetele mele preferate pe care le-am scris pentru acest minunat blog şi m-aș bucura tare mult să o încercați și voi.
Aștept cu drag părerile voastre.
Să aveți parte de un minunat sfârşit de vară și să ne regăsim cu bine, tot aici, la alte bunătăți.
Cu drag,
Alte rețete cu pește găsiți și aici.