Sufleu de zmeură

382

Sufleu de zmeură

Este începutul noului an și cu siguranță nu mulți dintre noi ne dorim să facem tot felul de rețete complicate, așa că dacă vreți să savurați un desert delicios și care este gata în mai puțin de 15 minute, vă invit să pregătiți și voi un sufleu de zmeură.

Sufleu de zmeură

Ingrediente sufleu de zmeură

  • 300 gr de zmeură (proaspătă sau congelată)
  • 4 albuşuri de ouă
  • 50 gr de zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • 80-100 gr de zahăr tos
  • un cub de unt

Zmeură

Mod de preparare sufleu de zmeură

Într-un recipient am pus zmeura și zahărul pudră și cu ajutorul unui blender vertical am mixat ingredientele până când am obținut un piure omogen.

Dacă doriți puteți ulterior să treceți piureul de zmeură printr-o sită, pentru a înlătura semințele și pentru a avea o consistență mai fină, însă eu nu mi-am dorit acest lucru.

Următorul pas a fost să pun albuşurile de ouă într-un într-un bol, unde le-am bătut cu un mixer până când au devenit spumă.

Am adăugat apoi și zahărul tos și am continuat să mixez până la obținerea unei spume lucioase.

Peste aceasta am adăugat piureul de zmeură și l-am încorporat cu o o spatulă, prin mişcări uşoare.

Pași compoziție sufleu

Am luat apoi o tavă și am tapetat-o cu hârtie de copt, după care am aşezat în ea recipientele unse cu unt.

Am turnat în ele spuma de zmeură, având grijă ca marginile să rămână curate, astfel încât atunci când sufleul se va coace, să se desprindă uşor și să înceapă să crească.

Sufleul de zmeură - înainte de coacere

Din cantitățile ingredientelor am făcut 6 porții de sufleu, pe care le-am copt în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 8-10 minute.

După ce s-au copt le-am scos din cuptor, le-am pudrat cu zahăr și le-am decorat cu zmeură proaspătă.

Sufleul proaspăt scos din cuptor

Atunci când sufleurile sunt scoase din cuptor sunt foarte frumos crescute, însă se vor lăsa destul de repede.

Să nu vă faceți griji fiindcă este ceva normal.

Sufleul după câteva minute

Servire sufleu de zmeură

Acesta se servește atât cald, cât și rece, după preferințele fiecăruia.

Este un desert delicios și se pregătește simplu și rapid din doar câteva ingrediente.

Sper să încercați și voi această rețetă, aștept cu drag părerile voastre.

Servire sufleu de zmeură - ultima poză

În încheiere vreau să vă urez tuturor, multă sănătate şi un an nou fericit cu multe bucurii și împliniri!

Cu drag,

Lușa

Alte idei de deserturi găsiți și aici.

Join the Conversation

  1. Alina Cristea says:

    Temperatura cuptorului?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2025. All rights reserved.
Close