Budincă Yorkshire

1.4K

Budincă Yorkshire

Pe cât îmi plac rețelele slow cooked, pe atât apreciez și rețetele pregătite în timp scurt.

Fie că vorbim de un mic dejun pregătit în 10 minute, fie o cină , sunt multe idei care vă pot salva.

Pentru că este evident că toți ne dorim să petrecem cât mai puțin timp în bucătărie și mai mult timp cu cei dragi .

Pentru un brunch de weekend, vă propun această budincă Yorkshire, o rețetă britanică, o budincă simplă, coaptă, din câteva ingrediente.

Budinca Yorkshire se poate pregăti atât în varianta sărată, cât și în varianta dulce și puteți în așa fel să evitați și risipa alimentară, folosind ingrediente pe care le aveți deja acasă.

Ingrediente budincă Yorkshire :

  • 3 ouă
  • 250 ml lapte
  • 40 grame unt
  • 100 grame făină
  • sare
  • ierburi aromatice
  • bacon
  • mozzarella rasă
  • felii de brânză brie
  • ceapă verde

ingrediente Budincă Yorkshire

Metodă

Am început prin a porni cuptorul la 180 de grade și am băgat în cuptor și tigaia în care urma să pregătesc budinca, pentru a fi încinsă și aceasta.

Apoi am amestecat laptele cu ouăle, până am omogenizat, iar după am adăugat sarea și ierburile aromatice, iar apoi faina și am amestecat cu un tel până am obținut o compoziție fină.

După ce tigaia s-a încins, am adăugat cubul de unt și am lăsat să se topească.

unt topit

Dupa ce untul s-a topit, am turnat compoziția în tigaia încinsă, am adăugat bucățele de bacon prăjit, mozzarella rasă și am băgat înapoi la cuptor timp de 30 de minute.

compozitie lichida

O să vedeți ce frumos crește în cuptor și cât de bine arată.

După ce am scos budinca din cuptor, am adăugat ceapă verde și felii de brânză brie.

Este un preparat super simplu și delicios, care merge de minune lângă o salată.

Daca vreți să pregătiți varianta dulce, pur și simplu omiteți condimentele și ingredientele sărate și la final adaugați zahăr pudră și dulceață sau fructe proaspete.

Sper să încercați budinca Yorkshire și să ne dați de veste.

Budincă Yorkshire

Pentru mai multe idei, ne vedem și pe Instagram,

Ramona

Alte idei de mic dejun, aici.

Join the Conversation

  1. Ciobanu Cristina says:

    Cata faina? La cantitati e trecut de 2 ori unt, o data 40 g si o data 100g. Trebuia trecut 100 g faina si 40g unt? Sau invers?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close