Speciala de azi, la Camino

180

A fost cumva săptămâna puiului în viața mea culinară. Nu am prevăzut nimic, nu am plănuit nimic, așa au venit pulpele, pieptul, supa (și încă nu-i gata săptămâna). Speciala de azi la Camino (la asta am lucrat de dimineață) arată ca-n pozele de mai jos, costă 24,5 lei porția și-i foarte gustoasă, după standardele mele. Pulpele de pui au stat la marinat (uscat) de ieri până azi într-un amestec de coriandru, piper, sare, cimbru, cardamom și muștar. Le-am copt stropindu-le mereu cu Marsala. Tot cu Marsala am stropit și perele (folosesc majuscule din respect pentru vinul ăsta care mi-a făcut zilele mai bune în ultimele luni) și le-am presărat cu zahăr brun înainte să le pun în cuptor. Sosul de merișoare e simplu de făcut: merișoare uscate, rose, unt și niște mirodenii, vorba lui Mile. Primul venit, primul servit.

Join the Conversation

 1. De unde iei Marsala ? Am tot cautat ,n-am vazut pe nicaieri…ca si semintele alea de susan negru , pe care tot nu le-am gasit ! Am folosit susan alb pentru muschiuletul in crusta de seminte si a fost delicios, dar…..ma tot intreb cum ar fi cel negru ?!

  1. Cred ca poti inlocui cu vin + putin rachiu de vin (Cognac etc). Eu am facut asa friptura de curcan si a iesit f. buna.
   Sau cu tipuri similare de vinuri (carora li s-a adaugat o bautura spirtoasa intr-o etapa a productiei): Porto, Sherry, Madeira…trebuie sa se gaseasca vreunul si la noi. Dar eu le-as cauta mai degraba la raftul cu spirtoase.

  2. Ca vin, cred ca Lacrima lui Ovidiu e cel mai aproape de Marsala (dulce si tare).

  3. Adi Hădean Author says:

   marsala prin magazinele de delicatese (nu înțeleg de ce), poate la metro în bucurești sau la prietenii din italia. un vin licoros rezolvă problema.

  4. da, am incercat cu Lacrima, vroiam Marsala mai ales pentru tiramisu , cred totusi ca nu-i chiar la fel, il mai caut :) multumesc!

 2. Visan Florin says:

  Nu stiu daca e voie sa pui linkuri dar la un simplu search pe „goagle” se gaseste. Nu e greu deloc.

  http://www.hypermarketulonline.ro/PRODUSE%20ALIMENTARE/Marsala%20Sweet%200.75L/id-044b7ed001f3a345b174e23e18a5aaa0.html

  1. Adi Hădean Author says:

   sigur că-i voie, dacă-i de folos:). mulțumim.

  2. Multumesc ,Florin! tehnica asta…. :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close