O să pară că vă lăudați dacă spuneți cuiva – hai să-ți arăt cum am dus șnițelul la alt nivel – cu atât mai
mult cu cât pretindeți că nivelul e unul superior. Partea bună e că într-o lume de șnițele care se
mulțumesc cu puțin, nivelul superior poate fi atins cu foarte puțin efort în plus, iar eu sunt gata să vă
ghidez acum spre acolo.
Pentru 4 porții aveți nevoie de :
• 600 g Piept de Curcan dezosat, fără piele de la Peneș Curcanul,
• 300 g făină albă,
• 300 g pesmet panko,
• 200 g unt,
• 100 ml ulei de măsline,
• 3 ouă mari,
• 1 legătură pătrunjel,
• 1 lămâie,
• Sare fină,
• Piper alb măcinat,
• Boia afumată.
Timp preparare: 30 minute | Timp gătire: 15 minute | Timp total: 45 minute
Mod de Preparare:
Pasul 1: Tăiați pieptul de curcan în bucăți de 150 de grame fiecare, pe care le condimentați bine (dar
după gust) cu sare, piper, boia afumată
Pasul 2: Întindeți folie de plastic pe masă, așezați carnea peste folie, bucată cu bucată, acoperiți carnea
cu altă folie și bateți-o ușor cu ciocanul pentru șnițele până când obțineți grosimea de 5 mm și o
suprafață cât mai întinsă
Pasul 3: Condimentați făina cu sare, piper, boia, apoi treceți bucățile de carne prin făină, ou bătut și
pesmetul pe care l-ați amestecat cu pătrunjelul tocat foarte, foarte fin
Pasul 4: Lăsați șnițelele la rece, întinse pe un grătar sau o tavă (pe hârtie de copt), 15-20 de minute,
acesta fiind pasul care urcă nivelul, mai exact, pentru că șnițelele se zvântă și devin în felul acesta mai
crocante la exterior
Pasul 5: Încălziți untul și uleiul pe foc mediu și frigeți șnițelele pe rând, 2 minute pe fiecare parte
Pasul 6: Scoateți șnițelele pe un grătar (mult mai bun decât varianta cu prosopul din hârtie, pentru că
șnițelul rămâne uscat pe toate părțile)
Pasul 7: Serviți cu felii de lămâie pe care le stoarceți peste șnițel înainte de a mânca
Ponturi pentru un preparat cât mai reușit:
1 – Folosiți partea plată a ciocanului pentru șnițele sau folosiți un sucitor dacă nu aveți ciocan
2 – Cerneți făina și condimentele printr-o sită fină pentru o condimentare uniformă
Alte idei de rețete pregătite cu carne de curcan găsiți și aici.
[PUB].