Șnițele de curcan

4.5K

șnițele de curcan

O să pară că vă lăudați dacă spuneți cuiva – hai să-ți arăt cum am dus șnițelul la alt nivel – cu atât mai

mult cu cât pretindeți că nivelul e unul superior. Partea bună e că într-o lume de șnițele care se

mulțumesc cu puțin, nivelul superior poate fi atins cu foarte puțin efort în plus, iar eu sunt gata să vă

ghidez acum spre acolo.

 

Pentru 4 porții aveți nevoie de :

• 600 g Piept de Curcan dezosat, fără piele de la Peneș Curcanul,

• 300 g făină albă,

• 300 g pesmet panko,

• 200 g unt,

• 100 ml ulei de măsline,

• 3 ouă mari,

• 1 legătură pătrunjel,

• 1 lămâie,

• Sare fină,

• Piper alb măcinat,

• Boia afumată.

 

Timp preparare: 30 minute | Timp gătire: 15 minute | Timp total: 45 minute

 

Mod de Preparare:

Pasul 1: Tăiați pieptul de curcan în bucăți de 150 de grame fiecare, pe care le condimentați bine (dar

după gust) cu sare, piper, boia afumată

Pasul 2: Întindeți folie de plastic pe masă, așezați carnea peste folie, bucată cu bucată, acoperiți carnea

cu altă folie și bateți-o ușor cu ciocanul pentru șnițele până când obțineți grosimea de 5 mm și o

suprafață cât mai întinsă

Pasul 3: Condimentați făina cu sare, piper, boia, apoi treceți bucățile de carne prin făină, ou bătut și

pesmetul pe care l-ați amestecat cu pătrunjelul tocat foarte, foarte fin

Pasul 4: Lăsați șnițelele la rece, întinse pe un grătar sau o tavă (pe hârtie de copt), 15-20 de minute,

acesta fiind pasul care urcă nivelul, mai exact, pentru că șnițelele se zvântă și devin în felul acesta mai

crocante la exterior

Pasul 5: Încălziți untul și uleiul pe foc mediu și frigeți șnițelele pe rând, 2 minute pe fiecare parte

Pasul 6: Scoateți șnițelele pe un grătar (mult mai bun decât varianta cu prosopul din hârtie, pentru că

șnițelul rămâne uscat pe toate părțile)

Pasul 7: Serviți cu felii de lămâie pe care le stoarceți peste șnițel înainte de a mânca

Ponturi pentru un preparat cât mai reușit:

1 – Folosiți partea plată a ciocanului pentru șnițele sau folosiți un sucitor dacă nu aveți ciocan

2 – Cerneți făina și condimentele printr-o sită fină pentru o condimentare uniformă

Player video

Adrian Hădean

Alte idei de rețete pregătite cu carne de curcan găsiți și aici.

[PUB].

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2025. All rights reserved.
Close