Waffles cu somon afumat, ou poșat și sos olandez

434

Cine mă cunoaște, știe cât de mult iubesc brunch urile, cât îmi place să experimentez în aceasta zonă și să aduc bucurie pe fețelor celor care gustă din preparatele mele.

Fară dar și poate, printre preferatele mele se numără ouăle posate, așadar azi vă surprind cu waffles sărate cu somon afumat și chives, ou posat și sos olandez .

 Waffles cu somon afumat, ou poșat și sos olandez

Ingrediente pentru  Waffles cu somon afumat, ou poșat și sos olandez

Waffles : 200 gr iaurt grecesc, 50 gr ricotta, 50 gr somon afumat,100 gr făină, chives, 2 ouă, sare și piper.

Metodă

Într-un vas am amestecat ouăle cu iaurtul grecesc, ricotta, sarea și piperul și am omogenizat totul.

Peste compoziție am pus făină, iar la final bucățelele de somon afumat și chives tocat mărunt.

Am pus cate 2 linguri de compoziție în aparatul de waffles și le am prăjit 3-4 minute pe fiecare parte.

Pentru oul posat am pus la fiert apa cu puțin oțet, iar oul l-am spart într-o sită, deasupra unei cani, pentru a elimina excesul.

Când apa a început să fiarbă ușor, cu ajutorul unei linguri am amestecat energic pentru a forma un vârtej, după care am adăugat ușor oul și am lăsat la fiert 3 minute, pentru a obține gălbenușul perfect.

Pentru sosul olandez vom avea nevoie de 2 gălbenușuri, puțin oțet și 50 de gr de unt topit . Sosul se vă pregăti pe baie de aburi, așa că începem prin a pune apa la fiert într un vas.

Separat amestecăm 2 gălbenușuri cu puțin oțet, iar când apa a început să fiarbă, punem bolul deaspura vasului unde fierbe apa, însă trebuie să avem grija că apa să nu atingă bolul cu gălbenușuri . Am amestecat energic cu un tel 1-2 minute, după care am turnat în fir subțire untul topit și am continuat  să amestec până sosul s-a îngroșat.

Pe farfurie am așezat waffles,avocado, oul poșat, sosul olandez și am ornat cu microplante, chives și susan negru.

 Waffles cu somon afumat, ou poșat și sos olandez

Sper să încercați rețeta!

Ramona

Alte idei de mic dejun, aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close