Cartofi dulci umpluți

691

De ceva vreme ne este tot mai la îndemână cartoful dulce. Am început să-l testez și să-l gătesc abia de câțiva ani încoace, și bine-am făcut! Sunt atatea rețete în care putem să folosim cartoful dulce, de la garnituri la deserturi. Astăzi m-am gândit să fac o rețetă foarte simplă și plină de nutrienți. Vă invit să citiți mai jos și vă provoc să încercați rețeta. Se poate face și varianta vegetariană, eu am preferat să adaug și bacon crocant.

Ingrediente

Pentru două porții am avut nevoie de:
– 2 cartofi dulci măricei
– 4 ouă proaspete întregi
– 2 legături de roșii cherry ciorchine
– bacon cubulețe
– usturoi 2 căței
– sare piper
– ulei de măsline
– chives pentru decor
– 1 firicel de rozmarin

Pasul 1

Am pornit cuptorul la 180 de grade, apoi am spălat cartofii dulci în apă rece. I-am spălat bine bine întrucât nu i-am curățat. În general las legumele să se facă în coajă pentru a nu se usca și pentru a-și păstra aromele mai bine. Să revenim, am pus cartofii în tavă pe o hârtie de copt cu puțin ulei de măsline și i-am lăsat la cuptor aproximativ 30 de minute. Testul furculiței nu dă greș, am deschis cuptorul de câteva ori să-I verific:

Pasul 2

Am scos cartofii din cuptor și i-am lăsat putin la răcit, apoi am scos o parte din miez și l-am pus deoparte pentru alte mese, poate un desert pentru urmatoarea rețetă. Apoi am spart 2 ouă și am pus albușul peste cartof. Nu faceți greseala să puneți oul întreg, riscați să mâncați un ou fiert tare. Eu am pus oul întreg apoi m-am chinuit să îndepartez gălbenușul. Puneți din nou cartofii cu albușurile la cuptor, cam 8-10 minute. Îi scoateți din nou când albușul s-a făcut și adăugați gălbenușul, și cubulețele de bacon apoi
iar la cuptor câteva minute:

Pasul 3

Până când oăle se fac, am luat 2 tigăi, una pentru bacon iar cealaltă pentru roșiile cherry. Baconul l-am pus în tigaie fără nici un pic de ulei preț de câteva minute. În cealaltă tigaie am pus o lingură de ulei de măsline, un cățel de usturoi, crenguța de rozmarin si roșiile cherry chiorchine, pe care le-am sotat câteva minute. Am potrivit de sare și piper când au fost gata:

Pasul 4

Am scos cartofii din cuptor, am adăugat baconul crocant, codițe de chives tocate mărunt și roșiile cherry și le-am pus frumos pe-o farfurie:

Poftă bună de tot!

Cu drag,

Lolly

Join the Conversation

  1. Ce bine arata!Am sa incerc si eu astazi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close