Vremurile reci cer supe pe măsură. Calde, reconfortante, iar dacă mai sunt și extrem de sănătoase, pachetul este complet. Supa de roșii este una din preferatele mele, sățioasă, plină de vitamine, foarte bună la întărirea sistemului imunitar, însă de această dată i-am dat un twist asiatic, cu o notă picantă, iar aromele s-au combinat perfect. Că tot vorbeam de întărirea sistemului imunitar, puțin ghimbir, și puțin chilli fac pereche bună. Chiar vă îndemn să încercați această supă cremă de roșii cu ghimbir și chilli, pentru un boot de energie, direct la voi în farfurie. Mai jos găsiți și lista de ingrediente.
Ingrediente pentru supă cremă de roșii
- 1 kg roșii
- 3 cartofi
- 1 ceapă
- 1 cățel de usturoi
- 1 bucată mică ghimbir
- chilli uscat sau fulgi de chilli
- ulei de măsline
- 3 linguri sos de soia
- busuioc
- sare și piper
Preparare supă cremă de roșii
1.Pentru început, tăiem roșiile în patru, le așezam într-o tavă cu hârtie de copt și le băgăm la cuptor la 180 de grade timp de 15-20 de minute.
2.Între timp, punem uleiul de măsline la încins într-o oala, adaugăm ceapa, usturoiul, ghimbirul, toate tocate mărunt. Tot acum punem și fulgii de chilli. Călim totul foarte bine, după care stingem cu sosul de soia.
3.Adaugăm cartofii tăiați cubulețe și îi călim și pe aceștia câteva minute.
4.Scoatem roșiile din cuptor, le punem peste cartofi, adăugăm sare, piper și completăm cu apă până la nivelul legumelor.
5.Lăsăm totul să fiarbă până sunt cartofii moi, după care blenduim compoziția și potrivim cu sare după gust.
Cum putem servi această supă?
Putem servi cu frunzulițe de busuioc, semințe de dovleac și puțină smântână lichida. Crutoanele de pâine stropite cu puțin ulei de măsline sunt, deopotrivă, potrivite pentru această supă delicioasă.
Poftă bună!