Ramen picant cu sfecla rosie

509

Ramen picant cu sfecla rosie

Mâncarea, mâncarea bună este deseori mai mult decât o experiență culinară, iar noi credem ca partea vizuală este tot pe-atât de importantă pe cât este și  gustul. Acest ramen picant cu sfeclă roșie este ceea ce numim noi armonie.

Rețeta de astăzi își propune să ne răsfețe simțurile într-un ansamblu al complementarității.

Ingrediente pentru Ramen picant:

 200g piept de porc
 O ceapă galbenă
 40g ghimbir
 5 căței de usturoi
 O steluță de anason
 Două sfecle roșii (pentru eficiență, eu am folosit prefiartă)
 Tăiței Udon
 Sos de soia, Mirin si sweet chili
 Ceapă verde
 Ciuperci Shimeji brune
 Ardei iute proaspăt
 Alge Nori

ingrediente pentru Ramen picant cu sfecla rosie

Pregatirea supei

Am început prin a tăia grosier legumele, apoi le-am azvârlit într-o tavă împreună cu pieptul de porc feliat în fâșii de aproximativ jumătate de centimetru. N-am uitat nici de o stea de anason. Când acestea încep să se rumenească bine, le punem la fiert 45 de minute. Slow and steady. Spre finalul fierberii adăugăm și sfecla roșie tăiată julien și asezonam după gust. Eu am folosit sare, sos de soia și mirin.De poveste.

legume la copt

Pregătirea topping-urilor și a pastelor

Când supa este gata, recuperăm pieptul de porc acum fraged, îl rumenim în tigaie și ungem cu sos de soia si sos sweet chilli, pentru a-i oferi o crustă puțin picantă și delicioasă.

  Ciupercile shimeji se fierb aproximativ 5 minute în supă.

  Pentru noodles, recomandarea mea este să urmați instrucțiunile de pe pachet, pentru că timpul de fierbere poate fi diferit.

pregătire toppinguri pentru Ramen picant

 Plating Ramen picant cu sfecla rosie

 Se așează pastele într-un bol, le acoperim cu toate bunătățile pregătite anterior, opțional puteți folosi câteva fâșii de alge nori, iar la final turnăm supa, pentru a îmbrățișa armonios toate aromele.

Savurăm.

servire ramen picant

Acest Ramen picant cu sfeclă roșie poate lua multe forme. Lasă-te purtat de gusturi, arome și texturi în călătorii aparte!

Ținem aproape,

David

Alte idei de Ramen găsiți și aici. 

Join the Conversation

  1. Ăsta zici că e la emisiuni tv nu zice nimic de cantități.

    1. David Cioica says:

      Eroarea a fost remediată acum. Pe viitor încercăm să învățăm din greșeli. :D
      Zi faină,
      David

    1. David Cioica says:

      Mă bucur că ți-a plăcut rețeta!

  2. Și cu ghimbirul ce facem?

    1. David Cioica says:

      Ghimbirul l-am folosit împreună cu restul legumelor la pregătirea supei. :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close