Brioșe de orez cu gem de zmeură

129

Brioșe de orez cu gem de zmeură

Îmi doresc ca prin această rețetă să vă duc cu gândul la copilărie, către vremurile frumoase de odinioară, așa că am ales să fac brioșe de orez cu gem de zmeură.

Sunt o reinterpretare a orezului cu lapte servit cu dulceață, pe care cred că majoritatea dintre noi l-a savurat în copilărie, fiind pregătit de mamele sau de bunicile noastre.

Am început prin a pregăti gemul de zmeură.

Ingrediente pentru gemul de zmeură:

  • 250 de grame de zmeură
  • 100 de grame de zahăr
  • zeama de la o jumătate de lămâie

Ingrediente gem de zmeură

Pregătirea gemului

Într-o oală mică am pus toate ingredientele și după ce au atins punctul de fierbere le-am lăsat la foc mediu spre mic, timp de aproximativ 15-20 de minute, pană când gemul a căpătat consistența dorită și s-a legat. Nu se fierbe mai mult decât este necesar pentru a nu-și pierde frumoasa culoare rubinie.

După ce s-a răcit, acesta a fost rezultatul.

Gemul de zmeură

După ce am făcut gemul,  am pregătit compoziția pentru brioșe.

Din cantitățile ingredientelor pe care le-am folosit mi-au ieșit 12 brioșe.

Ingrediente pentru brioșe:

  • 100 de grame de orez basmati
  • 400 de ml de lapte de migdale
  • un ou
  • două batoane de scorțișoară
  • ½ linguriță de praf de copt
  • 2-3 linguri de făină
  • 2-3 linguri de zahăr tos
  • 2 lingurițe de pastă de vanilie

Ingrediente brioșe de orez

Compoziția pentru brioșe de orez

Am fiert orezul în 300 de ml de lapte de migdale împreună cu batoanele de scorțișoară.  După ce s-a fiert l-am lăsat să se răcească.

Într-un bol am bătut un ou împreună cu zahărul tos până când compoziția a devenit spumoasă. Am adăugat apoi: restul laptelui de migdale (100 de ml), pasta de vanilie, făina și praful de copt, încorporându-le și pe acestea în aluatul brioșelor.

După ce orezul s-a răcit în totalitate l-am adăugat peste compoziția făcută, amestecând ușor cu ajutorul unei spatule din silicon.

Compoziție brioșe

Pregătirea brioșelor

Am umplut formele din silicon  în totalitate deoarece aceste brioșe cu orez nu cresc foarte mult precum în cazul celor clasice făcute în totalitate cu făină.

Așa arătau  înainte de a le coace.

Brioșele înainte de coacere

Așa arătau după ce le-am copt la foc potrivit în cuptorul preîncălzit, timp de aproximativ 20-25 de minute:

Brioșele după coacere

Servirea brioșelor de orez

Ca topping am pus gemul de zmeură pe care vi l-am prezentat la începutul rețetei și am decorat brioșele cu fulgi de migdale.

Zmeura este fructul meu preferat și această combinație de gusturi mi se pare ideală, însă puteți folosi desigur oricare alt gem sau altă dulceață.

Aceste brioșe, în simplitatea lor, au gustul copilăriei și pot fi servite în oricare moment al zilei, fiind niște gustări delicioase și sănătoase în același timp.

servire brioșe de orez cu gem de zmeură

Până la o nouă rețetă eu vă doresc toate cele bune și să aveți spor la bunătăți!

Cu drag,

Lușa 🤗

Alte idei de dulciuri, aici.

Join the Conversation

  1. O rețetă inedită Trebuie sa o incerc neapărat, arată extraordinar și sunt convinsa că sunt delicioase „brioșele frangipani”

  2. Mihaela E. says:

    Ce rețetă inedită de brioșe, numai bună de pregătit azi și în multe alte ocazii ❤️ Trebuie să le încerc…neapărat sunt foarte aspectuoase și sunt convinsa că sunt delicioase aceste brioșe surprinzătoare asemeni florilor de frangipani

  3. Adriana Monica says:

    Lapte de vacă se poate folosi?

    1. Vă salut cu drag, doamna Adriana. Da, desigur că se poate folosi și lapte de vacă. Multă sănătate și numai bine vă doresc! Spor la bunătăți.

  4. Vă salut cu drag, doamna Adriana. Da, desigur că se poate folosi și lapte de vacă. Multă sănătate și numai bine vă doresc! Spor la bunătăți.

  5. Mulțumesc din suflet pentru apreciere, dragă Miha. ❤️ Dacă vei încerca rețeta aștept cu drag părerea ta. Te îmbrățișez. ❤️❤️❤️

  6. Da, ai dreptate. O rețetă care se pregătește simplu și rapid, fiind ideală pentru diverse ocazii. Legat de florile frangipani, tu mi-ai spus de îndată ce ai văzut rețeta că brioșele se aseamănă cu acestea. Am căutat repede pe internet să văd cum arată florile frangipani și am realizat și eu că așa este într-adevăr. Te pup și te îmbrățișez, îți mulțumesc pentru aprecieri. ❤️❤️❤️

  7. Super bine arată și apetisante maxim !! Vreau să le încerc și eu !!! Ești ingenioasă!!! Te pup draga mea dragă !! Succes și multă inspirație

  8. Bună, Lena mea dragă. ❤️❤️❤️ Să știi că m-am gândit că această rețetă ți-ar plăcea și ție fiindcă sunt niște brioșe sănătoase și fără mult zahăr, cum știu că tu preferi. Sper să îți placă dacă le vei încerca. Mulțumesc din suflet pentru apreciere și pentru susținere. Te pup și te îmbrățișez cu tot dragul meu. ❤️❤️❤️

  9. Le-am încercat azi; tare drăgălașe. Orez cu lapte altfel. Mulțumesc pentru rețeta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close