Biscuiți Red velvet și ciocolată caldă

213

biscuiți red velvet

După o plimbare într-o după amiază de duminică prin frigul iernii, care pare că nu se dă așa repede plecată, m-am gândit să îmi fac ceva dulce și cald. Ceva care să nu mă țină zece ore in bucătărie. Așa că, am optat pentru biscuiți Red Velvet și niște ciocolată caldă. Că tot voiam să le fac de Crăciun, dar nu și-au mai găsit loc printre toate sarmale și altele de genul.

Rețeta e mega simplă și la îndemâna oricui, profesionist sau amator, cu ingrediente puține, și de al cărui rezultat final te poți bucura în mai puțin de o oră.

Ingredinte pentru biscuiți Red Velvet și ciocolată caldă:

  • 300g ciocolată neagră de 50% (100 g pentru biscuiți și 200 g pentru ciocolata caldă)
  • 30g unt nesărat
  • 240 g de făină
  • Două ouă mari
  • lingură de colorant alimentar roșu
  • 4 linguri de cacao
  • linguriță de praf de copt
  • ½ linguriță de bicarbonat
  • ½ linguriță de sare
  • 100g zahăr pudră
  • 600 ml de lapte
  • lingură de extract de vanilie
  • linguriță de piper cayenne
  • 180g zahăr

ingrediente biscuiți red velvet

Instrucțiuni:

Am aprins cuptorul și l-am setat la 180°C;

Am topit ciocolata și untul pe baie de aburi, să nu ard untul, amestecând cu o spatulă să-l incorporez bine în ciocolată. Apoi am dat deoparte să se răcorească puțin.

Am spart ouăle într-un bol, peste care am pus 120g de zahăr și colorantul alimentar, apoi le-am amestecat bine cu un tel până am obținut o pastă omogenă. Peste toate astea am pus ciocolata topită si ușor răcorită, să nu fac omletă din ouă, după care am amestecat bine cu o spatulă până am incorporat totul.

În alt bol am amestecat făina cu cacao, praf de copt, bicarbonat și sare.

pregătire aluat pt biscuiți

Am cernut partea uscată peste partea umedă, am amestecat bine cu o spatulă, apoi m-am folosit de o racletă, aluatul fiind unul foarte gros.

Acum începe the fun part. În alt bol am pus zahărul pudră, iar cu ajutorul unui clește de înghețată am format bile din aluat pe care le-am dat imediat prin zahărul pudră. Le-am așezat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și le-am turtit ușor cu fundul unui pahar, formând astfel biscuiții.

Formarea biscuiților

modelare biscuiți red velvet

I-am dat la cuptor pentru aproximativ 12 minute. După ce i-am scos, i-am lăsat la răcit o jumătate de oră.

Biscuiții red velvet scoși din cuptor

Cât timp biscuiții stau la răcorit mă ocup de ciocolata caldă:

Într-o crăticioară am pus laptele, extractul de vanilie, ciocolata, zahărul și cacaua rămase, piperul (care e un must dacă vrei o ciocolată caldă cu atitudine) și le-am dat la foc mic, amestecând ușor cu o spatulă până s-a topit toată ciocolata.

Când laptele a dat semne că ajunge în punctul de fierbere am luat oala de pe foc și am lăsat ciocolata  să se răcească puțin.

ciocolata caldă

Odată răcorită am putut să o torn în căni, iar peste, am pus frișcă și un praf de scorțișoară. Rai!

servire ciocolată caldă

Din toată munca au ieșit 13 cookies și aproximativ 7 porții de ciocolată caldă, costurile fiind în jurul a 50 de lei, ceea ce cumva sună bine, nu?

Secțiune biscuiți red velvet

Atât. Totul e gata în mai puțin de o oră. Chiar dacă nu sunt amator de dulciuri, biscuiții ăștia, împreună cu ciocolata caldă de casă sunt perfecte iarna. Sunt un fel de „centrală termică pentru casa sufleului”, chiar și pentru mine, iar prietenii știu de ce.

V-am îmbrățișat!

Andrei

Alte idei de biscuiți mai găsiți și aici.

Join the Conversation

  1. Va rog, cata ciocolata se topeste pentru fursecuri si cata pentru ciocolata cu lapte ?

    1. Hello!
      100 de g de ciocolată pentru biscuiți și 200 g pentru ciocolata caldă.
      Mulțumesc!l, o zi faină!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close