Curcan la cuptor

123

Asta-i o rețetă pentru sărbători

“sărbătoare poate fi și Duminica în care se adună toată familia la masă, și-n cartea mea, cu cât mai mare familia, cu atât mai mare sărbătoarea”

Perioada de participare: 29.01 – 09.02.2024 

background2
Pregătire 20'
Gătire 3h 30'
Timp Total 3h 50'​

Pasul 1
Scoate curcanul din ambalaj și usucă-l cu un prosop din hârtie. Încălzește cuptorul la 150º.

Pasul 2
Spală și curăță toate legumele și fructele, apoi taie-le în bucăți mari, mai puțin ceapa verde și pătrunjelul, care-s pentru altceva.

Pasul 3
Amestecă legumele, fructele, cuișoarele, sarea, piperul și chimionul, apoi umple curcanul cu ele, leagă picioarele curcanului cu sfoară.

Pasul 4
Toacă pătrunjelul și cozile de ceapă verde și amestecă-le cu untul moale.

Pasul 5
Ridică ușor pielea de pe pieptul curcanului și întinde bine pe carne jumătate din untul aromatizat, apoi așează pielea la loc și unge curcanul cu untul rămas. Presară fulgi de sare peste curcan, din belșug.

Pasul 6
Pliază vârfurile aripilor sub spatele curcanului, apoi învelește curcanul în hârtie de copt pe care o legi cu sfoară de bucătărie, pune-l în tavă și coace-l pentru 3 ore (căldură de sus și de jos, fără ventilație).

Pasul 7
Dezvelește curcanul și verifică temperatura din mijlocul pieptului. Dacă nu a ajuns la 72º C, mai lasă curcanul în cuptor.

  1. Pentru extra rumenire, ridică temperatura la 200º C pentru 5-6 minute la finalul coacerii.
  2. Lasă curcanul să se odihnească la temperatura camerei cel puțin 20 de minute înainte de a-l tăia.
  3. Folosește o tavă adâncă, pentru că în timpul coacerii rezultă o cantitate de sos pe care vei vrea să o folosești.
  4. Scoate legumele și fructele din curcan, trece-le printr-o sită împreună cu sosul din tavă și gătește sosul obținut. Potrivește gustul cu sare și piper și folosește sosul la friptură.

Join the Conversation

  1. Cine are cuptor electric recomand treapta grill. Nu am folosit-o pana acum, copilul a setat fara sa stiu din joaca dar a iesti super bine, super diferit. Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close