Înghețată tiramisu

698

Pentru că sunt o împătimită a dulciurilor, vă prezint și de data aceasta un desert, nu de alta, dar zilele în care te delectezi cu ceva dulce și bun sunt parcă mai fericite. Dacă mai e și făcut acasă, cu atât mai mult. Știu, traversăm o perioadă dificilă din multe puncte de vedere, dar din când în când, cei dragi nouă merită câte o mică atenție, mai ales că suntem în luna dedicată iubirii. Așadar, vă captez atenția cu o înghețată tiramisu, măcar cu gândul să zburăm în Italia cea frumoasă.

Înghețată Tiramisu

Ingrediente
 • 300 gr smântâna cu 30% grasime
 • esență de vanilie cu tot cu semințe
 • 125 gr zahăr
 • 400 ml cafea gata făcută
 • 4 albușuri de ou
 • 200 ml smântâna pentru frișcă
 • 200 ml lapte condensat din conservă
 • un plic zahăr vanilat bourbon
 • un pachet pișcoturi
 • 200 ml cafea gata făcută pentru înmuiat pișcoturi
 • 2 linguri de cacao
Sirop de cafea
Pregătire sirop de cafea

Într-un vas, am pus zahărul, zahărul vanilat bourbon și cei 400 ml cafea și am lăsat să fiarbă, la foc mediu, până volumul a scăzut considerabil, iar consistența a devenit cea a unui sirop. Trebuie să fie ușor legată. Am lăsat vasul la răcit și m-am apucat de următorul pas.

Pregătire sirop de cafea
Pregătire înghețată de cafea

Am bătut cei 300 ml de smântână și i-am amestecat cu esența de vanilie. Am pus bolul de-o parte.
În bolul unui robot de bucătărie, am mixat albușurile de ou până s-au făcut spumă, iar în fir subțire am adăugat siropul de cafea. Veți vedea că spuma va deveni mai densă, aerata și va crește în volum.
Am adăugat smântâna amestecată cu esența de vanilie și am amestecat bine. Am tapetat cu folie alimentară un vas de ceramică, dreptunghiular și am adăugat compoziția de mai sus (se poate folosi și o tavă de chec), apoi am lăsat la congelator cam o ora. Înghețata noastra de cafea este pe jumătate gata. Între timp am făcut o cană de cafea, în care am înmuiat bine de tot câteva pișcoturi, pe care le-am pus peste primul strat de înghețată, după ce aceasta s-a întărit suficient.

Pregătire înghețată
Pregătire înghețată de lapte

Acum e momentul pentru stratul următor și am procedat astfel: am bătut smântâna pentru frișcă până devenit aerata și a crescut în volum, iar apoi am adăugat laptele condensat. Am turnat-o peste pișcoturi și am mai lăsat la congelator o oră. După ce s-a întărit, am pus și pișcoturile de deasupra, înmuiate și acestea în cafea (se poate pune și un strop de lichior de cafea pentru un gust mai intens), iar pentru o notă artistică am cernut cacao.

Pregătire înghețată tiramisu

Tips: dacă vreți sa dați o notă aparte acestui desert, puteți să mai faceți o tură de sirop de cafea și să-l folosiți ca topping atunci când serviți.


Aceasta este propunerea mea de înghețată tiramisu, cu care sper că vă veți impresiona apropiații.

Enjoy!
Larisa

Înghețată tiramisu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close