Friptură de vită cu garnitură de cartofi dulci

735
Friptură de vită cu cartofi dulci

Rețeta de astăzi este foarte foarte simplă, ca toate de până acum. Până la urmă viața e și așa destul de complicată, nu avem nevoie și de rețete care să o complice mai mult. Pentru azi – Friptură de vită cu garnitură de cartofi dulci.

Am aici două bucăți de carne de vită, pulpă mai exact, pe care o să le frig puțin într-o tigaie, cu ulei. Și când zic puțin, trebuie să mă credeți pe cuvânt – un minut pe o parte și un minut pe cealaltă parte, la temperatură mare să se rumenească. După care torn peste ea niște unt topit. Plimb carnea puțin prin tigaie și în 2 minute este gata. Da! Atât a durat să pregătesc carnea asta pentru ca bucățile sunt subțiri, fără grăsime.

pulpă de vită

Lângă această carne potrivesc o garnitură de cartofi dulci condimentați în stil marocan. Nu de alta dar mai am din acel condiment, ras el hanout, primit în dar de la chef Joseph Hadad. 

condiment marocan

Puțin condiment peste mâncarea din tigaie și in 10 minute am terminat cina. Dar ia să facem o listă cu toate ingredientele, să fie mai ușor pentru toată lumea.

Ingrediente pentru friptură de vită cu garnitură cartofi dulci (pentru două persoane):

 • 2 bucăți pulpă de vită
 • 2 cartofi dulci mai măricei
 • 1 ardei kapia 
 • o ceapă roșie
 • o roșie
 • unt
 • puțin ulei de măsline
 • sare și piper
 • condiment ras el hanout 
 • ceapă verde
 • un pic de apă
cartofi dulci

Metoda de pregătire:

Bun. Am luat o tigaie și am lăsat-o la încis, cât timp  mi-am pregătit legumele. Mă rog, le-am spălat bine și le-am tăiat în cuburi. Roșia am descojit-o. Am început cu legumele pentru că necesită un timp mai mare de gătire față de carnea de vită, cam 10 minute în plus, aș zice.

Am stropit tigaia cu ulei de măsline, apoi am pus cartofii dulci, ardeiul, ceapa și niște apă cât să se înăbușe. Tot acum am pus și roșia, pe care, după cum am spus și mai devreme, am descojit-o. Nu degeaba, cu un motiv: coaja e mai greu de digerat, are și o aciditate destul de ridicată și în plus nu arată estetic într-un sos, că nu degeaba se numește  sos. Sare, piper și condiment marocan, o lingură de unt, iar la final ceapa verde tăiată rondele și cam asta a fost treaba cu garnitura.

Vită cu garnitură de cartofi dulci

Trec la carne, pe care o frig în tigaia încisă cu puțin ulei, timp de 1 minut, pe fiecare parte. O scot pe o farfurie iar cât timp se odihnește, în aceeași tigaie în care am fript carnea pun vreo două, trei linguri de unt. Când s-a topit și începe să facă bule, mai trec, carnea prin el, pe fiecare parte, pentru gust și aromă.

Două linguri de legume, carnea tăiată fâșii subțiri, câteva rondele de ceapă verde și câțiva stropi de ulei de măsline și e gata cina. Cam asta a fost. S-aveți poftă și să fiți sănătoși!

Găsiți mai jos rețeta, pas cu pas, cu toate detaliile.

PS: Pe mine si pe Ionela Năstase ne puteți urmări în fiecare sâmbătă seara “La cină”, la Digi 24.

Rețeta este din emisiunea difuzată în data de 06.11.2021.

Adrian Hădean

Alte rețete de friptură de vită găsiți aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close