Un nou rol de jurat

327

(PUB)

Anul acesta San Pellegrino, unul dintre brandurile cu cea mai bună afiliere la fenomenul gastronomic mondial, mi-a propus să fac parte din juriul competiției San Pellegrino Young Chef, ediția 2016. Am acceptat cu bucurie, pe de o parte pentru că știu cât de apropiat e brandul de bucătarii de performanță și de mâncarea excelentă, pe de altă parte pentru că asta îmi va da ocazia să fiu mentorul câștigătorului etapei zonale, la care participă bucătari mai tineri de 30 de ani care au lucrat măcar un an pe poziția de chef, sous-chef sau chef de partie din Europa de Est. Câștigătorul va participa la finala mondială din Italia, în toamna acestui an. Eu îl voi însoți acolo și îl voi consilia atât de mult cât va fi nevoie înainte de concurs. Citiți mai jos despre concurs și despre condițiile de înscriere și de participare și aflați cine sunt minunații bucătari care fac parte din juriul mondial, chiar din comunicatul San Pellegrino:

S.Pellegrino Young Chef 2016

Această iniţiativă unică, ce împarte lumea în 20 de arii geografice şi în care se implică aproximativ 100 din cei mai buni bucătari internaţionali ca juraţi, 20 de finalişti, 20 de mentori şi un juriu cu adevărat excepţional, reflectă dedicaţia S.Pellegrino pentru a susţine tinerele talente. Aplicaţiile se pot completa pana la data de 31 martie 2016 pe site-ul www.finedininglovers.comS.Pellegrino Young Chef 2016 va prezenta un panel reînnoit de jurati, supranumit si Cei Şapte Înţelepţi, ce vor fi responsabili cu selecţia celor mai talentaţi tineri bucătari din lume. Juriul va fi compus din unii dintre cei mai prestigioşi maeştri bucătari din lume, precum David Higgs, Carlo Cracco, Gaggan Anand, Elena Arzak, Mauro Colagreco, Wylie Dufresne si Roberta Sudbrack.

sanpelegrinoyoungchef (52)

S.Pellegrino Young Chef este o competiţie globală ce se desfăşoară în mai multe etape:

Etapa Unu – Applicaţia Online

Începand cu 1 Ianuarie 2016 şi până pe 31 Martie, toţi tinerii bucătari internaţionali vor avea posibilitatea de a-şi depune aplicaţia împreună cu un preparat unic, în Engleză pe site-ul www.finedininglovers.com,publicaţia online pentru cei pasionaţi de mâncare şi gătit care este susţinută cu mândrie de S.Pellegrino şi Acqua Panna. Tinerii aplicanţi trebuie să aibă cel mult 30 de ani şi trebuie de asemenea să aibă experienţă de cel puţin un an de lucru într-un restaurant ca chef, sous chef sau chef de partie.

Etapa Doi – Selecţia participanţilor Regionali şi a Câştigătorului Regional

Toţi candidaţii vor fi împărţiţi în  20 de regiuni* conform originii lor geografice, aplicatiile lor urmand sa fie evaluate de ALMA, lider mondial pentru training şi educaţie în ceea ce priveşte bucătăria italiană (www.alma.scuolacucina.it). De-a lungul lunii aprilie, ALMA va selecta zece finalişti pentru fiecare regiune, respectând cele cinci Reguli de Aur: ingrediente, îndemânare, geniu, frumuseţe şi mesaj.

…şi Finalele Regionale

Cei zece finalişti selectaţi din cele 20 de regiuni geografice vor trece apoi la etapa Finalelor Locale, unde vor avea loc competiţii live în fiecare regiune înperioada 1 Mai-15 August. Pe parcursul acestei etape finaliştii vor găti preparatele lor unice pentru un juriu exclusiv format din bucătari de top independenţi care vor gusta preparatele şi vor selecta un câştigător, urmând cele cinci Reguli de Aur.

În regiunea Europei de Est, juriul include nume rezonante precum Adrian Hadean (Romania), Tomaz Kavcic (Slovenia) si Modest Amaro (Polonia).  Pana la sfarsitul lunii august 2016, cei mai buni 20 de tineri bucătari regionali vor fi anunţaţi ca finalişti oficiali. Fiecărui finalist îi va fi atribuit un ” Mentor Chef „, unul dintre membrii juriului regional, care vor oferi tinerilor bucătari sugestii pentru a îmbunătăți preparatul lor unic și pentru ai ajuta să se pregătească pentru finala la nivel mondial.

În regiunea Europei de Est Chef-ul Mentor este Adrian Hadean, unul din cei mai apreciaţi bucătari profesionişti din România, cunocut ca gazdă a emisiunilor de televiziune cu specific culinar, blogger culinar, şi  jurat al unor competiţii prestigioase de gătit.

Etapa Trei – Evenimentul de Sfarşit- Marea Finala

Pe 13 Octombrie 2016, toţi finaliştii Young Chef se vor aduna în Milano pentru etapa finală, ce constă într-o competiţie de gătit intensă, timp de două zile în faţa juraţi internaţionali, ce vor acorda premiul S.Pellegrino Young Chef 2016.

Regulamentul de concurs complet și formularul de cerere va fi disponibil pe www.finedininglovers.com.  Revista online va acoperi, de asemenea, fiecare fază locală și internațională a proiectului cu conținut exclusiv, inclusiv Marea Finală Live din Milano .

Urmăriţi concursul prin hashtag-ul #SPYoungChef pentru a nu pierde nicio actualizare cu privire la eveniment.

Stefan Barca

Join the Conversation

  1. gabriel ion says:

    Mult succes va doresc Chef!

  2. Felicitari! Te asteptam cu impresii, sa ne povestesti experienta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close