Coaste coapte cu sfeclă și ceapă

441

N-ar trebui să fie multă poveste pe lângă rețeta asta. Pe scurt, sunt carnivor iar coastele-mi plac în mod deosebit. Le gătesc în multe feluri și le mănânc și făcute de alții, nu neapărat de foame cât din curiozitate. Acum câteva zile am cumpărat niște coaste pe care le-am copt încet cam patru ceasuri și un pic mai bine. Nu mi-a părut rău.

Am presărat sare grunjoasă peste carne.

Sarea mare se găsește în orice supermarket (că mă întreba cineva într-un comentariu, cred) ori în magazinele de mirodenii. A mea e amestecată cu alge marine. Un pic de fiță n-a omorât pe nimeni, cred.

Am pus carnea într-un vas termorezistent, am înghesuit pe lângă ea cepele curățate, o sfeclă făcută rondele (și curățată), o mână de roșii uscate. Am turnat două gâturi de vin peste carne și am pus vasul în cuptor.

 

Patru ore și jumătate, 150-160 de grade Celsius. 

Mmmm. Atât.

O felie subțire de pâine de secară a însoțit mâncarea, mai mult de dragul sosului din vasul în care am copt carnea.

Legumele coapte au fost foarte bune și ele.

Atât pentru azi. Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. Intocmai si la timp!:)

  2. buna dimineata, mergea si putin chili uscat.

    1. Adi Hădean Author says:

      de bună seamă:)

  3. tipa viorica says:

    TERORITULE!

  4. tipa viorica says:

    SCUZE ESTI UN TERORIST

    1. Adi Hădean Author says:

      :)

  5. Ce pofta mi-ai facut! Cred ca m-am fixat pe coaste, pt ca si duminica am fost sa mananc coaste la cina :)))!!! Acum ma intreb unde gasesc eu coaste sa cumpar? La Carrefour si d’astea nu prea am vazut…

    1. Adi Hădean Author says:

      trebuie să fie și la carefour. la kaufland ai sigur:).

    2. Daca locuiesti cumva prin Manastur, ai sa gasesti in piata Ion Mester este un magazin de carne proaspata intotdeauna, nu e „umflata” cu apa sau alte minunatii si cu gust!
      Sa ai pofta buna !

  6. Arata minunat! Trebuie neaparat incercat. Adi, painea e facuta de tine sau ai cumparat-o?

    1. Adi Hădean Author says:

      cumpărată

  7. Eu te intrebam de sarea grunjoasa. Nu ma asteptam sa-mi raspunzi. Revenind, nu am gasit in supermarketurile pe care le colind eu insa nu ma las. Caut acele magazine de mirodenii- exista asa ceva in Cluj?

    1. Adi Hădean Author says:

      găsești la casa bio. sau în polus.

  8. Imi vine sa intin mana dupa pita din poza, tulai Doamne ce-mi trage cu ochiul, si apai cu minunatia de fripura „sa-si bati copii, sa-i urci in pod si sa le furi scara !”.
    Dragul meu Adi (daca imi dai voie sa-ti spun asa) meriti un pupic dulce pe fruntiuca aia mintiosa de ardelean – iti transmite o ardeleanca neaosa din Cluj !!
    Salutari mamei tale care te-a invatat asemenea minunatii si sa-i dea Dumnezeu sanatate !
    Oricum ti-am „furat” reteta, musai tre incercata, dar am vazut ceva pui ceapa intreaga, pentru cultura mea de ce ?
    Sa ai spor la treaba si sa ne mai trimiti minunatii de ale tale !!!!!

    1. Adi Hădean Author says:

      ceapa întreagă se coace frumos și devine dulce.

  9. Sunt la dieta.
    De ce m-am uitat la acest post?
    Tu esti de vina daca iar am sa bag in seara asta.

  10. Adi am si eu o intrebare; daca tin coastele la marinat nu scade timpul de preparare?
    Multam si o zi buna.

    1. Adi Hădean Author says:

      ba da, dar de ce să faci asta? adică de ce să nu marinezi și să menții timpul? rezultatul va fi spectaculos.

  11. Buna, nu a fost nevoie sa pui apa sau alt lichid deloc, in afara de cele doua gaturi de vin ? Nu se usuca/arde in 4 ore ?

    1. Adi Hădean Author says:

      nu, g[titul la temperatură joasă nu face asta cu carnea.

  12. Am adaptat nițel rețeta înlocuind coastele cu pui și am adăugat un pic de cartofi pentru a face puiul mai sățios :) ( http://alexandrina.wibeportal.com/?p=124 ). A ieșit delicios. Când am mai mult timp încerc neapărat și coastele (fără cartofi :).

    1. Adi Hădean Author says:

      succes:)

  13. kodeina says:

    se intoarce carnea in tot timpul asta? mie pe la 170-180 mi se arde nasol cand ajunge la o ora, indiferent ca-i carne sau legume. acum stiu ca vorbesti de 150-160, dar nu se intoarce deloc? si nu se arde? :)

    1. Adi Hădean Author says:

      Poți oricând să acoperi vasul cu o folie de aluminiu pentru finalul coacerii:).

  14. Starjil alexandra says:

    Vai Doamne!Maine ma ocup.Dar de unde sfecla?

  15. ana matusoiu says:

    f buna reteta multumesc

  16. Ador mâncărurile care se fac singure!
    Cu siguranță o voi încerca. O întrebare aș avea totuși, Adi – vasul trebuie acoperit?
    Mulțumesc frumos și îți mulțumesc că ne inspiri să mâncăm frumos și sănătos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close