Curcan fript, da’ bun, în stil american

175

Curcan fript

Știți deja că îmi plac mâncărurile care nu necesită un timp de gătire prea mare, eu vreau sa mă bucur de mâncare, nu să stau veșnic doar în bucătărie. Că nu stau toata ziua în bucătărie, chiar dacă sunt bucătar și majoritatea ar crede asta. Rețeta de azi este simplă, cu ingrediente la fel de simple, dar rezultatul va fi pe placul multora. Un fel de nuggets de curcan vă prezint sau cum îmi place mie să spun – curcan fript, da’bun, în stil american.

Pentru rețeta de azi aveți nevoie de:

  • 600 gr Piept de curcan de la Peneș Curcanul
  • 300 ml iaurt gras
  • O linguriță chimion măcinat
  • O linguriță praf de curry
  • O linguriță boia dulce afumată
  • Jumătate de linguriță de sare fină
  • Jumătate de linguriță de boia de ardei iute
  • Un sfert de linguriță de piper măcinat
  • 150 gr făină
  • Ulei pentru prăjit

Acum să vă arăt cât de complicată e această rețetă

Pentru început am tăiat pieptul de curcan de la Peneș Curcanul, în fâșii nici prea subțiri, dar nici prea late, pe care apoi le-am pus deoparte, cât m-am apucat de pasul următor.

Într-un bol am pus iaurtul, împreuna cu toate condimentele, apoi am amestecat bine și am făcut marinada pentru carne. Am adăugat și fâșiile de piept de curcan și am masat bine de tot, cât să acopăr fiecare milimetru de carne. Ca să fie treaba mai ușoară, puteți face asta cu ajutorul unei pungi, puneți totul acolo și amestecați bine.

Am pus și făina și am mai amestecat o data. Fâșiile de carne trebuie să fie învelite în această compoziție de iaurt și făină. Le-am lăsat la odihnit pe un grătar, vreo 15 minute.

Timp în care mi-am pregătit o tigaie, în care am pus ulei la încins, apoi m-am apucat să frig bucățile de curcan. Câteva minute pe fiecare parte, până au devenit brune. Și cam asta a fost. Să fiți sănătoși!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close