Mic dejun

166

În zona în care se desfășoară festivalul la care particip, nu am văzut decât foarte puțini oameni săriți de greutatea normală, lucru cu atât mai important cu cât majoritatea nu mai sunt la prima tinerețe (am văzut puțini adolescenți și tineri, ei nu au vreme de festivaluri, sunt la muncă). Și femeile și brăbații arată bine, sunt voioși și plini de energie. Lucrul ăsta trebuie să aibă legătură și cu alimentația, care e foarte variată. În orice măcelărie care se respectă găsești iepure, miel, oaie, porc, vită de mai multe feluri, păsăret de la pui la struț. Despre brânzeturi nu mai vorbesc. Peștele e prezent și el iar legumele nu-s tratate ca niște accesorii ci ca niște vedete. Probabil ăsta e secretul. În ceea ce privește micul dejun, e destul de simplu, fără pretenții gourmet dar destul de energetic. Celebrul croissant sau rudele sale făcute din foietaj umplut sau simplu, baghetă cu unt și gem, cafea cu lapte, suc de portocale, apă rece. Orice combinație merge, cu condiția să existe, să se petreacă. Peste micul dejun nu se sare, oricât ar fi de mic. Să fiți sănătoși.

PS: micii și cârnații făcuți de Niște țărani au avut mare succes la francezi. Cred că o berărie cu mici și cârnați de Pleșcoi ori de Salonta ar merge tare bine la Paris. Poate și la Angouleme, care nu-i un oraș atât de mare. Sigur că nu am avea șanse să-i convertim pe francezi la stilul românesc de grătărit dar ar fi un condiment în viața lor, condiment pe care am văzut că-l apreciază.

Join the Conversation

 1. Buna dimineata si sa-ti fie de bine:-)

 2. Mmmm… pozele tale imi amintesc de micul dejun din Roma… aproape identic!

 3. Adi numai rau imi faci ))). mi-e dor de micul dejun care-l luam anul trecut pe acolo pe undeva. doua croissante si un pahar cu suc de portocale de ala si eram satul ))), sau crema de ciocolata pe bagheta, mmm

 4. Acesta e micul dejun care mi-a intrat in sange :) bagheta e si intalnita si mai des la micul dejun, croissantul e un rasfat culinar.

 5. Luca Cristian says:

  Salve Adi!
  Asa da mic dejun!
  Un dejun pentru oameni care tin la sanatatea lor!
  Toate cele bune!!!

 6. Da, asa e Sylvia. Francezii se rasfata cu croissant 1 data de 2 ori pe saptamana. In rest mananca putin si de calitate iar legumele cu siguranta nu le lipsesc.

 7. Cred ca mai presus de „sanatos”,”usor” etc. micul asta dejun are un rol foarte important: sa-ti dea acel tonus psihic atat de necesar ca sa faci fata unei zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close