Următoarea provocare a lui chef Adrian Hădean? Verde crud.Provocarea m-a inspirat către un minunat tartar verde crud. Consumul unei porţii de crudităţi verzi zilnic este foarte important acum, la început de primăvară, când organismul nostru are nevoie de un boost de energie.
Pentru acest boost de energie nu este de ajuns să mâncăm doar frunze verzi, ci vom adăuga un supliment de legume şi fructe. Unul dintre fructele care se poate combina atât cu alte fructe dar şi cu legumele este mărul.
Pentru acest minunat tartar avem nevoie de următoarele ingrediente:
- 1 dovlecel, de preferat zuccchini de la care am folosit partea mai verde
- 100 gr bobi, fasole cu bob lat
- 100 gr mazăre
- 50 gr fasole verde
- 1 tijă de apio
- 1-2 cepe verzi
- 1 măr verde
- 1 avocado
- 50 gr spanac
- 1 lămâie
- 1 căţel de usturoi
- 25 ml ulei de măsline
- sare, piper cu lămâie, pătrunjel, mărar.
Cum am început?
Am spălat bine legumele şi fructele şi le-am aşezat rând pe rând într-un bol, tăiate cubuleţe, apoi am adăugat apio, ceapa verde, câteva frunze de apio, mărar şi pătrunjel tocate. Am condimentat cu sare, piper, ulei de măsline şi zeamă de lămâie pentru a evita oxidarea dovlecelului şi a mărului, în special.
Cum am pregătit dressingul de avocado?
Cât timp legumele şi fructele şi-au combinat aromele, pentru a da totuşi consistenţă tartarului, am pregătit dressingul de avocado pentru care am avut nevoie de:
- 1 avocado
- 1 căţel de usturoi
- 2 linguri ulei
- lămâie
- spanac
- sare, piper, din lista de ingrediente de mai sus.
Am pus totul în blender şi am mixat până la consistenţa dorită.
Adăugăm 2 linguri de dressing sau cât doriţi în amestecul de fructe şi legume, iar restul folosim pentru ornare.
Cum servim tartarul?
Compoziţia obţinută mai sus se aşează în forme mici, se presează uşor. Ornăm cu restul de dressing de avocado, cu bucăţi de legume şi fructe şi vlăstari de ridiche roşie.
Se poate servi separat, alături de câteva crutoane, pentru zilele de post sau alături de un piept de pui la grătar sau orice friptură vă place.
Până la următoarea reţetă vă doresc poftă bună şi vă mulţumesc pentru că mă urmăriţi şi pentru susţinere!