Pentru mine, sărbătorile au o semnificație aparte, pentru că este momentul în care reușesc să mă deconectez și să petrec timp cu familia, ținând cont că nu mai stau aproape de ei, iar treburile cotidiene nu ne permit să ne întâlnim atât de des precum ne-am dori.
Daca în copilărie mama era responsabila cu deserturile, singura responsabilă cu gătitul, acum lucrurile s-au schimbat și abia aștept să gătim împreună, să ne oferim sfaturi, idei și să pregătim bunătăți pentru restul familiei.
Cum îmi doresc să stăm mai mult timp împreună la masă, m-am gândit la o rețetă de pască fară aluat, cu un mic twist.
Se pregătește foarte simplu, hai să începem.
Pentru această Pască fără aluat aveți nevoie de:
- 4 ouă
- 600 gr brânză proaspătă de vaci
- 200 gr smântână
- 150 gr zahăr
- 60 gr făina
- 80 gr griș
- 60 gr stafide
- 100 gr ciocolată topită
- 100 gr unt topit
- coajă de portocală
Pregătire Pască fără aluat
Am început prin a pune stafidele în puțină esență de rom și apă pentru a se umfla.
Într-un bol încăpător am pus brânza, smântâna, zahărul, ouăle și coaja de portocală și am amestecat totul până s-au încorporat.După ce am obținut o cremă omogenă, am adăugat faina și grișul.
Am topit și ciocolata pe baie de aburi și am adăugat jumătate în compoziția de brânză, amestecând ușor.
Într-o tavă în care am pus hârtie de copt am turnat compoziția de brânză, iar deasupra restul de ciocolată topită, iar cu ajutorul unei scobitori am făcut acest efect marmorat.
Am copt pasca în jur de 50-55 de minute la 170 de grade, apoi am lăsat-o să se răcească bine înainte să o scot din formă.
Pentru un plus de gust, mai puteți topi puțină ciocolată pe care să o puneți peste felia de pască, iar la final să presarăți și zahăr pudră.
Eu am decorat și cu ouă de ciocolată :) .
Vă urez sărbători liniștite și pline de bucurie.
Iar pentru mai multă inspirație în bucătărie, vă aștept și pe instagram.
Cu drag,
Untul la ce a folosit?
Posibil la ciocolata?
Adaugati untul topit peste compozitia cu branza, oua, faina