Ca orice carnivor, am apreciat mereu o carne gustoasă între două felii de pâine, fiind mare fană sandwich de când eram mică. De această dată am pentru voi o propunere suculentă, mai exact sandwich cu pulpă de pui într-o crustă de croncănțime medie, condimentată numai bine, plus multe alte bunătăți și combinații proaspete. Am optat pentru măr verde și un sos fresh, deoarece merg, în opinia mea, super bine cu bacon crocant și pun în valoare pulpa de pui. De ce pulpă de pui!? Ei bine, pentru mine pulpa este cea mai suculentă și gustoasă carne de pui. Așadar, dacă sunteți curioși de rezultat și doriți să încercați și voi, găsiți toate detalii mai jos.
Ingrediente pentru sandwich cu pulpă de pui în crustă:
- 7 pulpe superioare dezosate
- 7 felii de bacon
- 7 felii de brânză Gouda
- 7 chifle
- 1 măr verde feliat
- Salată (valeriană)
- Ulei pentru prăjit
Ingrediente pentru sos:
- 200 g iaurt grecesc
- 100 g castravete proaspăt
- 4 fire de mărar tocat
- 1 praf de sare și piper
Ingrediente pentru crustă:
- 100 g făină
- 3 ouă
- 30 g apă
- 40 g amidon de porumb
- 35 g fulgi de porumb mărunțiți
- 10 g sare
- 10 g piper
- 7 g boia dulce
- 5 g boia iute
- 5 g pastă de usturoi
- 12 g pastă de ardei iute
Metoda de preparare pentru sandwich cu pulpă de pui în crustă:
Pentru început am preparat sosul proaspăt. Am tocat castravetele cubulețe foarte mici, după ce l-am spălat și curățat de coajă. Într-un bol am pus iaurtul, castravetele și restul ingredientelor pentru sos. Ulterior, am depozitat sosul în frigider, până la finalizarea celorlalte preparate.
În etapa următoare, am prăjit feliile de bacon, am pus pulpele de pui la fiert pentru 8 minute, am tăiat chiflele în jumătate și le-am prăjit în aromele rămase de la bacon.
Pentru crustă am amestecat într-un bol ingredientele uscate, iar în alt bol, ingredientele lichide. După acest proces, am combinat ingredientele din cele 2 boluri, după care am adăugat fulgii de porumb mărunțiți.
După ce au fiert pulpele, le-am pus pe un tocător, le-am lăsat 5 minute să se odihnească și apoi le-am tapetat cu șervețel de bucătărie, pentru ca acestea să rămână cât mai uscate. Este important ca pulpele de pui să fie uscate pentru ca mixul pentru crustă să se lipească de acestea.
Din acest moment, putem să încingem tigaia cu ulei, pentru a prăji pulpele de pui în crustă. Când uleiul s-a încins, am dat pulpele prin mixul pentru crustă o singură dată și le-am pus la prăjit până când au devenit aurii.
Asamblarea sandwich-ului:
Partea inferioară a chiflei, am dat-o cu o lingură de sos după care am pus felia de brânză, pulpa de pui, salată, puțin sos, bacon, măr și din nou puțin sos pe chifla superioară. Eu am optat pentru acest mod de asamblare, întrucât nu am dorit să acopăr bucata de pulpă, voi puteți să asamblați după bunul plac.
După acest proces, este aproape imposibil să nu înfuleci o mușcătură din acest sandwich generos și să nu regăsești suculența cărnii, crocănțimea bacon-ului, aroma brânzei, savoarea mărului și prospețimea sosului.
Poftă mare,
Găsiți aici alte rețete cu pui.