Fotograf de plăcere

254

Sunt pe lume oameni care mă fac să vreau să fiu mai bun și lucruri care au asupra mea același efect. Puțini oameni pot să facă asta cu mine iar lucrurile sunt și mai puține. Unul dintre ele e fotografia. Am început prin 2007 cu un aparat mic, compact. Am făcut cu el peste 30.000 de cadre înainte de a trece la următorul aparat, un DSLR. Azi, 200.000 de cadre mai târziu, sunt la al treilea DSLR. Am început să învăț despre obiective și focale, despre setări și lumini, despre compoziție. Încep să-mi iasă pozele și mă gândesc acum să-mi cumpăr un aparat cu film. Pentru că mă responsabilizează și mă provoacă să fiu mai bun decât sunt acum. Partea cea mai bună e că nu fac asta pentru altcineva ori pentru apreciere ci pentru mine. Pentru propria-mi plăcere. Tu cum stai?

Acum, veștile bune: liveinspire.com vă provoacă la inspirație:). Puteți să vă faceți un cont pe site (e gratuit) și să participați la o competiție foto alături de oameni din 11 țări. Puteți să postați cel mult zece fotografii făcute de voi în fiecare lună de concurs (între 1 Mai și 31 Iulie). Toate fotografiile, care trebuie să aibă tema „ce te inspiră azi”, vor fi înscrise într-o galerie foto pentru a putea fi văzute și votate de către cei care vizitează liveinspire.com. Adică oameni din cele 11 țări participante. Cred că-i un public destul de larg. Căștigătorul, pe care-l vom cunoaște în Septembrie, va putea să plece într-o excursie în Italia, însoțit de o persoană. Poate chiar de sursa inspirației sale. Eu așa aș face:). Succes, dragii mei, știu că o să mă pot mândri cu voi.

Mulțumesc pentru voturile de până acum (postările mele pe liveinspire.com au adunat peste 2000 de voturi, împreună cu Cristina Bazavan și Cristian China Birta am adunat peste 5000 de voturi și cu încă un strop de ajutor din partea voastră în această săptămână vom trece de 6000, lucru care poate pune România pe un loc bun în clasament).

Join the Conversation

 1. Chiar ma intrebam cum de reusesti sa faci asemenea poze preparatelor pe care le gatesti… (in niciun caz poze facute cu telefonul, ca mine…)

  Felicitari si keep up the good work!

  1. Adi Hădean Author says:

   mulțumesc. :)

 2. felicitari,dar concursul este numai pt cei care au blog?

  1. Adi Hădean Author says:

   e pentru toată lumea:)

 3. Anca Piglesan says:

  Foarte fain! Tinem pumnii si votam! Daca reusim…:)

  1. Adi Hădean Author says:

   acum nu mai reușiți:)

 4. Anca Piglesan says:

  Am observat…Data viitoare!:)

 5. Diana T says:

  De data aceasta nu vin cu o intrebare legata de vreo reteta de-a ta, (logic, tinand cont de titlul postarii tale), ci legata de aceasta placere a fotografiatului…. Te intreb pe tine, in primul rand pt ca de fiecare data mi-ai raspuns la intrebari si, in al doilea rand, pentru ca, banuiesc ca si de data aceasta ai putea sa-mi raspunzi. Cunosti vreun magazin (eventual virtual) de unde as putea achizitiona un aparat foto dandu-l la schimb pe cel vechi si, eventual, platind o diferenta de pret?? Dragul meu aparat foto ( un Fujifilm) si-a facut datoria, acum a cam „obosit” si cere reparatii sau chiar un inlocuitor. Nu m-as desparti de el, dar cred ca daca m-as duce sa-l repar (nefiind in garantie), m-ar costa cam cat unul nou…

  Ti-as fi foarte recunoscatoare daca mi-ai raspunde!

  Multumesc anticipat!

  Cu consideratie,

  Diana T

  1. Adi Hădean Author says:

   nu cunosc, îmi pare rău.

 6. Salut Adi,

  Imi plac foarte mult pozele pe care le faci. Te-as ruga sa ne spui (in cazul in care nu e secret profesional :D), ce body, obiectiv etc. folosesti. Am tot rasfoit blogul, insa nu am gasit info-ul :(.

  Mersi fain si sanatate multa!

  1. Adi Hădean Author says:

   nikon d 7000, 50 mm sau 40 mm, când-cum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close