Perfecte pentru cină sau pentru un prânz de weekend, aceste medalioane de porc se pregătesc foarte ușor și vor fi un deliciu pe masa voastră. Iar de cartofi, nu mai zic, de când îi fac în acest mod, au devenit preferații nostrii.
Ingrediente pentru medalioane de porc învelite în bacon
Pentru aceasta masă delicioasă, veți avea nevoie de:
- -mușchiuleț de porc
- -felii de bacon
- -condimente ( eu am folosit un mix din sare, piper, cimbru și puțin rozmarin)
- -ulei de măsline
- -cartofi în coajă
- -pătrunjel
- -usturoi
- -parmezan ras
Am tăiat mușchiulețul de porc în medalioane, din bucata pe care am avut-o am obținut 6 medalioane, pe care le-am uns cu ulei de măsline și le-am masat bine cu mixul de condimente.
Am prăjit medalioanele într-o tigaie încinsă cu ulei de măsline, câteva minute pe fiecare parte până s-au rumenit, după care am transferat tigaia la cuptorul preîncălzit la 180 de grade și le-am mai gătit încă 15-20 de minute.
Pregătire cartofi zdrobiți
Între timp am pus cartofii în coajă la fiert. Am fiert cartofii în jur de 10-12 minute, până când intră furculiță ușor în ei.
Cât au fiert cartofii, m-am ocupat de sosul divin făcut din ulei de măsline, pătrunjel tocat mărunt, usturoi mărunțit, parmezan ras și piper.
După ce cartofii au fiert, i-am așezat pe o tavă cu hârtie de copt, i-am zdrobit cu un pahar și i-am uns cu sosul pregătit mai devreme. Am mai păstrat puțin sos și pentru carne :)
Am scos carnea din cuptor, am acoperit tigaia cu un capac și am băgat tava cu cartofi la cuptor, însă de data asta la 200 de grade în jur de 10-15 minute.
Servire medalioane de porc
Pentru un plating reușit, am ‘trasat’ o linie cu pensula unsă cu pesto, am așezat două medalioane de porc învelite în bacon, deasupra puțin sos rămas, iar lângă câteva frunze de rucola asezonate cu oțet balsamic și bineînțeles cartofii crocanți de la cuptor. Eu am plusat și cu niste microplante pentru un decor special :)
Cu un vin bun lângă, sunt convinsă că veți avea parte de o cină grozavă.
Pentru mai multa inspirație și pentru idei zilnice, vă aștept și pe Instagram.
Spor în bucătărie,
Alte idei de rețete cu carne de porc mai găsiți și aici.
Singurul moment în care trebuie să mănânci dietetic este atunci când aştepţi să se facă friptura și nu îți poți imagina viața fără ceva mai delicios.
Unii se întreabă, cum să faci ca mâncarea obișnuită să fie distractivă și de neuitat? vă spun eu, urmăriți-o pe Ramona Dănescu pe la pagina de instagram, Ramona, de fiecare dată face rețete uimitoare, care cu siguranță va face sa poftiți și să nu dați greș cu oricare din rețetele ei. The only One!
PS: Despre gust nu pot spune nimic, din păcate nu am gustat, dar cu siguranță va fi, o dată viitoare!
Buna ziua.scuza-ma…cand se invelesc medalioanele in bacon?multumesc frumos
Buna, inainte de prajirea in tigaie :)