Ca orice rețetă pe care v-o propun, și cea de azi este simplă. Trebuie doar să vă aprovizionați cu cele câteva ingrediente și sunteți gata de treabă. Azi pregătim confit din aripi de curcan de la Peneș Curcanul.
Pentru rețeta de azi aveți nevoie de:
- 4 buc aripi de curcan, întregi
- Sare grunjoasă
- 2 căpățâni de usturoi
- 1 kg untura de mangalița
- Foi de dafin
- 1 baton de scorțișoară
- Cuișoare
Metodă
Am pregătit cele 4 aripi, în sensul că le-am masat bine cu sarea grunjoasă. Apoi am curățat usturoiul, dar l-am lăsat întreg. Am topit untura de mangaliță, mi-am pregătit o tavă mare, am pus aripile, usturoiul, foile de dafin, batonul de scorțișoară, cuișoarele, iar la urmă, am turnat și untura.
La cuptorul preîncălzit la 130-140 de grade, timp de 3 ore. Atât de simplu!
Mai jos aveți și rețeta filmată.
Alte rețete cu carne de curcan găsiți și aici.