Pulpă de curcan cu plante aromatice

353
Pulpă de curcan cu plante aromatice

Dragii mei, pentru rețeta asta nu aveți nevoie de multe, o pulpă zdravănă de curcan de la Peneș Curcanul, o mână bună de ierburi aromatice și câteva condimente. Dar rezultatul va fi unul demn de masa de Paște, că tot se apropie și bate la ușă. 

Iată de ce aveți nevoie:

  • Pulpă inferioară de curcan
  • Condimente: sare, piper, boia dulce, boia iute
  • Ierburi aromatice: rozmarin, cimbru, mentă, pătrunjel, toate proaspete și din toate câte o legătură

Cum procedați

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.

Între timp vă ocupați de pulpa de curcan, astfel: o condimentați bine de tot, pe toate părțile cu condimentele din lista de mai sus, apoi pregătiți patul de ierburi aromatice.

Într-o tavă, pregătiți o hârtie de copt pe care înșirați plantele aromatice, faceți un pat pe care urmează să puneți pulpa de curcan. Odată trecut acest pas, rulați hârtia de copt peste pulpă și o legați cu sfoară, exact ca în video, apoi băgați la cuptor la 180 de grade, preț de 2 ore.

După cele 2 ore, tăiați sfoara, desfaceți hârtia, setați temperatura la 200 de grad și mai lăsați carnea la foc iute timp de 3-4 minute. Și cam asta e toată treaba.

Cât timp carnea se coace vă puteți ocupa de garnitură, iar aici vă las pe voi să hotărâți ce vreți să pregătiți, fiecare după bunul plac. 

Rețeta video e și ea aici.

Să fiți sănătoși!

Adrian Hădean.

Alte rețete cu carne de curcan găsiți și aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close