Zamă de curcan cu arpacaș

280
Zamă de curcan cu arpacaș

Vai, da’ cum să treacă vremea și să nu mâncăm noi o zamă de curcan, dulce, bună și aromată? Mai ales că avem din ce face o zamă de să stea polonicul drept în oală. Hai să vă spun cum începe și cum se termină. Mă rog, cum se termină mai bine spuneți voi după ce ați spălat oala. 

Pentru 10 porții aveți nevoie de: 

  • 2 kg gâturi, spate, tacâmuri de curcan de la Peneș Curcanul
  • 200 g smântână acră 
  • 150 g arpacaș 
  • 5-6 morcovi mari 
  • 3 gălbenușuri 
  • 3 linguri pastă de tomate
  • 1 păstârnac mare 
  • 1 cartof mare
  • 1 rădăcină de pătrunjel, mare 
  • 1 ceapă roșie mare
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 țelină mare 
  • Sare 
  • Piper
  • 1 legătură tarhon 

Iacătă care-s pașii

Pasul 1: frecați bine tacâmurile de curcan (incluzând aici gâturile și spatele) cu pastă de tomate și puneți-le în cuptor la 200 de grade Celsius pentru 15 minute, să se rumenească bine. Asta ne asigură că vom obține o supă cu gust intens.

Pasul 2: curățați legumele și puneți jumătate din fiecare cantitate în oala cu apă rece în care puneți și tacâmurile rumenite .

Pasul 3: țineți oala pe foc mic o oră și jumătate și spumați cât e nevoie.

Pasul 4: strecurați zeama și alegeți toată carnea de pe oase.

Pasul 5: puneți în oală arpacașul spălat și restul legumelor, tăiate în cubulețe mici, împreună cu carnea adunată de pe oase.

Pasul 6: pregătiți un liezon din smântână, gălbenușuri și puțină zeamă din oală.

Pasul 7: luați oala de pe foc când legumele sunt fierte, adăugați liezonul, potriviți gustul cu sare și piper și puneți tarhonul în oală.

Las aici și rețeta video pentru cine are nevoie.

Să fiți sănătoși!

Adrian Hădean.

Alte rețete cu carne de curcan, aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close