Ceafă de porc cu chutney de mere

963
Ceafă de porc cu chutney de mere

  Hooopa, Mitică! Mea(s)tică? Meatică? Ultimele zile au venit cu vești bune…iar marile fericiri merită împărtășite. Uite de ce am ales pentru rețeta de astăzi această ceafă de porc cu chutney de mere numai bună pentru masa de Paști. Are toate calitățile. Aromă, savoare și că-i gata una-două. Hai să trecem, deci, la treaba!

Ingrediente pentru Ceafă de porc cu chutney de mere

  • Ceafă de porc de la MEATic 
  • Cartofi                      500g
  • Lapte gras                100ml 
  • Praz                           1 fir
  • Mere roșii                500g
  • Ceapă                       100g
  • Zahăr                        75g
  • Ghimbir                    50g
  • Oțet de mere           50ml
  • Rozmarin
  • Amestec 5 Spices (piper, anason stelat, fenicul, cuișoare, scorțișoară)
  • Sare
ingrediente pentru Ceafă de porc cu chutney de mere

Instrucțiuni pentru ceafa mitică

  V-aș povesti cum am preparat ceafa de porc, dar aici am avut ajutor de la Adi, așa că nu am avut nimic mai mult de făcut decât să trântesc ceafa în cuptor la 180 de grade pentru aproximativ 20 de minute, până s-a încălzit bine și în interior și asta a fost, pregătită de savurat.

Instrucțiuni chutney de mere

  Când vine vorba de chutney, am fost pe cont propriu, așa că vă voi da ceva mai multe detalii.

  Am început prin a toca marunt ceapa și ghimbirul, iar merele le-am tocat cuburi, la fel, nu foarte mari pentru a absorbi cât mai multă aromă.

  Următorul pas a fost să călesc ceapa și ghimbirul, iar apoi am adăugat cuburile de măr, rozmarinul, un vârf de cuțit de sare și amestecul 5 spices. Când au început să se gătească am presărat zahărul, iar după topirea acestuia, aproape de final și oțetul de mere, după care am mai lăsat pe foc până a scăzut la consistența dorită.

PregatireChutney

Instrucțiuni piure de cartofi cu praz

  Am curățat cartofii și i-am pus întregi la fiert, timp în care am tocat prazul, apoi l-am călit și blenduit.

  Când cartofii au fost fierți, am pus brațele la treabă. Am luat zdrobitorul și am sfărâmat cartofii până nu au mai avut cocoloașe, apoi am adăugat laptele încălzit, sare și prazul și am început să amestec viguros cu un tel, până când am obținut un piure pufos.

PregatirePiure

Zilele faine merită trăite alături de cei dragi, iar bucatele cu care-ncoronăm masa sunt limbajul dragostei mele, căci în astfel de momente ele devin adevărate simboluri ale tradiției, credinței și iubirii care ne unesc. Să fim fericiți cu toții, împreună! 

Hristos a înviat!

servire

Ținem aproape,

David

Alte rețete cu carne găsiți și aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close