3 bruschette

221

Ce ai putea mânca fără să pierzi mult timp, să fie cât de cât sănătos, să nu coste mult, să fie foarte gustos şi să poată fi făcut cu resturi de prin frigider? Nimic, nu? Nu! Poţi (dacă ai măcar un prăjitor de pâine, iar dacă ai un cuptor, cu atât mai bine) să-ţi faci câteva bruschette. Cum ar veni, asta:

Pâine, roşii, ardei gras, o ciupercă (asta nu se vede dar vă asigur că există), şuncă, parmezan, usturoi, ulei de măsline extravirgin.
3_bruschette_002.jpg

Pe o felie de pâine am pus ciuperca tăiată în lamele, pe alta am pus câteva franjuri din şuncă iar cea de-a treia a rămas goală. Am pus toate cele trei felii în cuptor. Dacă nu aveţi cuptor, puneţi feliile de pâine în prăjitor şi abia apoi le acoperiţi (ciupercile champignon sunt bune şi crude).
3_bruschette_004.jpg

Din roşii, ardei, ulei, sare, piper, busuioc uscat (ori verde, ar fi chiar mai bun) faceţi o salată. Apoi scoateţi feliile de pâine din cuptor, să nu se ardă.
3_bruschette_005.jpg

Nu strică să faceţi câteva fâşii de parmezan. Puteţi să-l răzuiţi sau să folosiţi un cuţit ori un dispozitiv de curăţat legume.

3_bruschette_006.jpg

De ce am lăsat o felie goală? Pentru că am vrut să o frec cu un căţel de usturoi. Yumm.
3_bruschette_007.jpg

Am pus salata şi parmezanul peste feliile de pâine.
3_bruschette_009.jpg

Apoi am mâncat.
3_bruschette_011.jpg

Join the Conversation

 1. marius says:

  hmmmmm. Simplu si repede.

 2. danutz says:

  Buna Adi,

  numele meu e Dan,si lucrez la magazinul de delicatese de pe str.Universitatii,nr.8 din Cluj.
  Iti urmaresc de ceva timp postarile de pe blog,si am bagat de seama ca tu folosesti in general la gatit ulei de masline extravirgin.
  Te-as invita cand ai putin timp sa treci pe la magazin sa degusti un ulei extravirgin cu Denumire de Origine Protejata din Creta care este senzational.

  Sa auzim de bine.

 3. innuenda says:

  Adi, dar dacă mie mi-e dor de old Adi te superi pe mine? Adică ok, ești un mare meseriaș în ale bucătăriei, ok blogul tău se chema încă de la încept rețete fără secrete, dar mie-mi plăcea și partea aia de Adi care nu se mai vede azi. Îmi plăcea să analizezi treburi, să povestești diverse și apoi să ne dai în cap cu o rețetă. Că fiecare își lua ce voia din tine.:)
  Înțeleg că acorzi proritate talentului tău de expertus gastronomicus. Dar de talentul tău de scriitor când te mai ocupi? Mie-mi lipsește structura aia tripartită a ta, ba uneori și quadrupartită, cu texte de tot felul plus dichisuri culinare la final. Era rețeta ta, unică. Și cred că era una de succes.
  Dar…așa a făcut și mama. După ce a descoperit pandișpanul, nu ne-a mai făcut niciodată Alba-ca-zăpada.:))

 4. @imunueda- subscriu la ce spui tu si mie imi lipseste mult partea aia din postare. Pe de alta parte cred ca domnul "expertus gastronomicus" este foarte foarte ocupat in ultimul timp si abia daca ne mai baga in seama. Hai ca acum am fost rea.
  @Adi- pe asta o tiparesc si o pun in rama in bucatarie. Adica, sa o am in vedere atunci cand ma uit, cu o privire pierduta pe pereti si nu stiu ce sa le dau de mancare celor trei monstrii din fata mea. !amazed

 5. @innuenda- scuze, te-am botezat, ramane sa stabilim cum facem cu mielu' :)

 6. Lucia Verona says:

  Adi, ai o leapşă de la mine :)

 7. innuenda says:

  @nina: ești simpatică foc!:) Cu mielul facem așa: mi-l dai virtual, iar eu i-l dau lui expertus gastronomicus să-l pregătească (tot virtual), și vă invit la o îmbuibare virtuală de-o să ne descheiem la taste! Am o prietenă virtuală (http://mchaiducu.wordpress.com) care ar putea boci din suflet mielul…

  O să fie și atmosferă mioritică, de resemnare în fața talentului bucătăricesc al lui Adi și a mirosurilor care, mai mult ca sigur, dimpreună cu talentul vor fi plănuit să ne omoare.:)

  PS. Mă duc să mă culc. Mi-a căzut greu mielul ăsta așa târziu.:))

 8. adi hadean says:

  marius, da, foarte rapid.
  dănuţ, bun venit, mulţam pentru invitaţie, săptămâna viitoare mă prezint la tine :-)
  lucia, vin şi la tine imediat:-)
  innu, mă înduioşezi. poate o să mai scriu şi despre altele dar nu ştiu când. mi-e dor şi mie uneori dar îmi aduc aminte că am decis să postez doar despre mâncare pentru că asta mă bucură mult şi pentru că majoritatea postărilor mele din trecut erau fie despre prostie fie despre necazuri, dobitoci ori alte lucruri de care râdeam mai mult sau mai puţin amar. mi-am redus şi activitatea de comentator pe bloguri. pe de o parte pentru că am foarte puţin timp pentru asta (de când am renunţat la munca de birou), pe de altă parte pentru că am stârnit aşa un val de venin revărsat de unii frustraţi, venin la care nu vreau să mă expun (prefer interacţiunile armonioase dintre oameni). cam asta e.
  nina: vezi mai sus :-)

 9. innuenda says:

  N-ai ce să faci, Adi. Viața e o stradă cu două sensuri de mers!:)

 10. adi hadean says:

  innu, este. asta nu-i neapărat rău :-)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close