A venit și rândul meu să gătesc cu produsele din cutia magică MEATic-bbq box. Să știți că mi-a fost destul de greu să gândesc ceva în care să introduc un produs făcut de chef Hădean. Și nu e vorba de emoții, că sunt și ele acolo, dar produsele în sine sunt minunate. Și complete. Și nu o spun doar eu, o spun toți cei care le-au încercat deja. Așa că mi-am sunat câțiva prieteni și i-am invitat la ”ceva interesant”. Au venit, binențeles, doar după ce i-am asigurat că primesc ceva cu carne, că așa sunt prietenii, te susțin și te înțeleg.
Am ales ceafa dintre produsele MEATic pentru rețeta de azi și am făcut pulled pork. Cu chifle artizanale, cu sos bbq făcut ”de casă”, cu pesto făcut în mojar, cu ardei copt cu usturoi. Măcar atât să fac și eu.
Ingrediente sos bbq:
- 100 ml sos Worcestershire
- 60 ml sos soia
- ½ linguriță boia afumată
- 60 g zahăr brun
- 1 linguriță de muștar dijon
- 30 ml oțet balsamic alb
- 4 căței de usturoi zdrobiți
- 2 lingurițe de amidon
- 150 ml de ketchup
Am pus toate ingredientele în afară de amidon într-o oală mică la foc mic. Am dus totul la un clocot, aproximativ 5 minute, amestecând bine. Separat am amestecat amidonul cu câteva linguri de apă rece. Apoi l-am turnat în oală peste sos. Am amestecat totul și l-am lăsat până la primul clocot. Apoi am trecut sosul printr-o sită. Am dat deoparte.
Ingredintete pesto de busuioc:
- Două mâini bune de frunze de busioc
- 50 de grame de grana padano
- 20 de grame de nucă trasă la tigaie
- 30 de ml de ulei de măsline
- linguriță de sare de mare
- Un cățel de usturoi zdrobit
Aici treaba e simplă. Totul în mojar și zdrobim până se transformă totul într-o minunată pastă.
Am dat deoparte.
Am pus ardeiul kapia la copt în cuptorul preîncălzit, cu sare și un strop de ulei de măsline. Când a fost suficinet copt l-am scos și l-am decojit de pieliță. L-am tăiat fâșii și l-am acoperit cu ulei de măsline cu usturoi. Am dat deoparte.
Nu am timpi de copt pentru că a tot stat la diferite temperaturi, că lucram la mai multe cu cuptorul.
Chiflele nu vă spun cu le-am făcut, poate altădată.
Și acum carnea.
Am eliberat ceafa de sfoara cu care era legată și am tăiat-o felii. Am asezat feliile într-o tavă și am pus peste ele 150 de ml de vin. Roșu. 2021. Sec. Un vin bun, produs local, din struguri culeși noaptea și cu nume de zeiță. Nu zic mai multe.
Am dat tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 12 minute. Cum scrie pe intrucțiunile pe care le-am găsit în cutia MEATic.
După ce timpul s-a scurs, am scos tava și am desfăcut carnea în fâșii cu două furculițe. Apoi am amestecat-o cu sosul bbq. Am pus vinul din tavă într-o tigaie pe foc iute. Când vinul a scăzut la jumătate am pus peste carnea cu sosul bbq, amestecând bine câteva minute. Când reducția s-a încorporat în sosul cu carne, am luat tigaia de pe foc și am dat deoparte.
Am feliat un zucchini și o vânătă, le-am sărat bine și le-am prăjit. Am dat deoparte.
Și acum începe distracția: cum am pregătit acești pulled pork burgers
Am tăiat chiflele pe jumătate și le-am fript în puțin unt. Apoi am început să construiesc de jos în sus: am uns cu pesto baza, apoi am pus câte o felie de zucchini și vânătă, apoi carnea în sos. Am încheiat cu câteva fâșii de ardei copt. Atât.
Vreau să vă zic că din bucata aia de ceafă din BBQ box-ul MEATic am hrănit 12 oameni azi. MI-NU-NAT!!
Și le-a și plăcut maxim!
Sunt sigur că fiecare are propriile idei despre cum și ce poate face cu cărnurile frumos pregatite de chef Hădean. Mai rămâne să le luați, restul vine de la sine.
Să fiți sănătoși!
Inspirate de produsele MEATic sunt și aceste rețete.