Ruladă de țelină cu pulled-pork

1.3K
Ruladă de țelină

Marile fericiri stau ascunse mai mereu în lucrurile mărunte: câmpurile de maci, un nou cuib de rândunele la streașină și un vin bun acompaniat de conversații lungi, zâmbete largi și mâncare (foarte) bună. Cu gândul acesta în minte a luat naștere rețeta de astăzi, această ruladă de țelină cu pulled pork. O servim alături de prieteni dragi, împreună cu un pahar de vin roșu. 

Ingrediente pentru Ruladă de țelină cu pulled pork

  • Coaste afumate de la MEATic
  • Rădăcină țelină                                  1
  • Ceapă galbenă                                   150g
  • Morcov                                               150g 
  • Apio                                                     2 tije
  • Usturoi                                                2 căței
  • Vin roșu                                               200ml
  • Oregano proaspăt
  • Piper și sare
Ingrediente

Instrucțiuni pulled-pork

  Am dezosat scărița afumată, iar cu ajutorul a două furculițe am făcut-o în franjuri subțiri. Următorul pas a fost să dezmorțesc puțin carnea în tigaie, ca la final să scurg din excesul de grăsime, acum carnea fiind pregătită.

InstrucțiuniPulledPork

Instrucțiuni ruladă

  Am tăiat un disc din rădăcina de țelină de lățimea lamei de la cuțitul meu pentru curățat legume, iar apoi cu ajutorul acestuia am ras de jur-împrejur discul de țelină, formând mai multe panglici. Următorul pas a fost să presar puțină sare peste ele pentru a se înmuia.

  Am așezat un strat subțire de pulled-pork peste panglica de țelină, iar apoi de la un capat am început să rulez strâns, pentru a forma o spirală, până a ajuns la diametrul dorit.

  Ultimul pas a fost coacerea în cuptor la 180 de grade pentru aproximativ 10 minute, acoperită cu o folie de aluminiu.

InstrucțiuniRulada

Cum am făcut baza de porc?

  Pentru că era păcat să risipesc toată aroma pe care o pot oferi oasele afumate rămase, am decis să fac o bază de porc, o supă concentrată.

  Am tocat cuburi morcovul, țelina rămasă, tijele de țelină și ceapa și le-am pus la călit. Următorul a fost piperul pe care l-am zdrobit în mojar, iar când s-a contopit în cratiță cu legumele, a emanat un miros superb. 

  Au urmat și coastele, iar imediat după și vinul roșu. Când alcoolul din vin s-a evaporat, am adăugat doi litri de apă și câteva crenguțe de oregano. De aici ține de răbdare. Am așteptat până când lichidul s-a evaporat în proporție de aproximativ 80%, iar la final am asezonat cu sare.

InstructiuniSupa

Plating

  Într-o farfurie adâncă, am așezat cu grijă rulada de țelină cu pulled-pork, și am “însiropat-o” cu puțină supă.

servire Ruladă de țelină cu pulled-pork

Va îndemn să împărtășiți fericirea și gustul spectaculos! Această rețetă este perfectă pentru seri faine de vară în compania celor dragi. O spun din experiență!

Ținem aproape,

David

Alte rețete cu produse MEATic mai găsiți și aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close